Categories
Blog

Prva polovica druge polovice 2006

Do sada smo pozbrajali prvi i drugi kvartal i preostala su posljednja dva, taman ćemo završiti u fotofinišu.

srpanj
Srpanj sam otvorio još jednim edukativnom tekstom za samostalne blogere. Negdje u to doba sam otkrio i TED te sam prenio nekolicinu sjajnih prezentacija, od kojih je prvi tekst nazvan Kuda nas vodi školovanje. Zaredali su se neredi u Bel-Am-iju i nekolicina tekstova o našoj policiji. Bacio sam pogled na statistike aktivnosti saborskih zastupnika, nešto sam malo napisao o upisima na fakultet djece palih boraca, po drugi puta sam spomenuo neugodnu istinu. A pao je i još jedan esej, ovaj puta o neuspješnoj prilagodbi novonastalim tržišnim uvjetima (na primjeru kupovine jedne obične mjenice). Eh i počeo je serijal o Toyoti Prius prvim tekstom “Tko je ubio električni auto”? Zašto hibridni automobili? I potom sam otišao na godišnji, a za vrijeme godišnjeg sam mudro zamolio druge da pišu umjesto mene pa su tako na blogu gostovali Neutrino, Siniša, Borja, Tomo, a serijal je završio rijetko viđeni mrWolf. Kraj srpnja sam opet obilježio Toyotom Prius, a srpanj smo završili smrću hrvatskog turizma.

kolovoz
Svjetska banka (je šest mjeseci ranije) izdala izvješće “doing business 2006“,  i saga o Priusu je napokon privedena kraju a pao je i epilog. Skrenuo sam pozornost na gapminder, napisao sam i odu školskom sustavu. Posjetio sam i steakhouse fort apache kojeg sam u međuvremenu proglasio službenim restoranom mračnog bloga. Zapao me i prvi meme, imao sam ispad o klimatizaciji i evaporativnom hlađenju, spomenuo sam hitrorez, prodiskutirali smo malo i o slovencima,

rujan
Borba za vlast je počela, svakako pogledajte i total eclipse of my heart, proučio sam malo kako se financiraju političke stranke. Izašao je i doing business 2007, nabavio sam si ENC (pokušao). Pao je i prvi intervju i to sa Seth Godinom. Zapitao sam se koliko košta noćenje u Veroni. Popričao sam i s Guy Kawasakijem, prestao je važiti zakon o reviziji pretvorbe i privatizacije. A napravio sam i prvi politički intervju i to s Davorkom Vidovićem, još jednom smo prodiskutirali zakon o financiranju političkih stranaka, dogodila se Budimpešta. Freakonomics i Brodosplit (u istoj rečenici). Ivo Sanader se ne voli slikati. Pogledao sam nalaz državne revizije o događanjima oko Kamen Ingrada.

Misao dana:
My boss is like, if you took Willie Wonka, and mixed him with Hitler. He’s got like, he’s crazy like Willie Wonka and he’s psycho like Hitler. But he doesn’t have a mustache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *