Categories
Politika

BrodoSplit

Nemam ništa pametnog dodati na temu brodosplita, no čini se da je ovo afera koju će teško biti zataškati iz jednostavnog razloga što je ovaj puta u silnim transakcijama umiješana i strana policija (austrijska) koja je dokazala kako je novac proputovao puno kilometara kako bi se na kraju vratio u domovinu; i dok se kod nas može štošta ugurati pod tepih (čovjek se zapita koliko je taj tepih u stvari velik), to će na međunarodnoj razini ipak biti malo teže.
Mislim da se oko brodosplita trenutno igra igra koja se popularno zove “vola oko stola”, a koja se igra tako da netko kaže sjedni i svi igrači koji su dotada trčali oko (stola) moraju sjesti; onaj koji ostane stajati gubi. Ministar gospodarstva koji je ministarstvo gospodarstva u doba svoje vladavine uspio prebaciti u ilegalu (ne nužno u smislu ilegalnog djelovanja, nego u smislu da nitko živ ne zna što oni i da li uopće nešto rade). Ako me pitate kako se on zove, onda ću znati njegovo ime: Branko Vukelić ne po njegovim širokim zaslugama nego po nedostatku istih.

U svakom slučaju, obzirom na široku antikorupcijsku kampanju i činjenicu kako je po prvi puta (barem da ja znam) ime ministra direktno imenovano u smislu okrivljenika u nekoj istrazi, može se lagano dogoditi da Branko ostane bez posla, a svoj posao onda počne objašnjavati istražnom sucu. Tamo bi primjerice mogao objasniti kako to da se nije reagiralo na diskusiju nadzornog odbora brodosplita gdje su pojedinci jasno upozoravali na probleme sa spornim ugovorima (ukazujući upravo na probleme s provizijom koja se kasnije pretvorila u ovu aferu).
Da sam ja Sanader najurio bih ministra, ponovno bih bio odlučan da se kazne krivci, dapače, eliminirao bih ionako nesimpatičnog ministra (btw. neke rošade u vladi su ionako bile najavljivane za jesen) i pokazao bih da su svi jednako odgovorni. Da, definitivno bih to učinio, pozvao bih Branka i izvjestio bih ga kako prihvaćam njegovu nenapisanu ostavku. I kada bih to napravio, oporba više teško da bi štogod mogla reći (iako bi se neizbježno diskutiralo i o još jednom članu NO Brodosplita, njegovoj donedavno istaknutoj funkciji u stranci i očiglednoj debeloj vezi s premijerom).

Misao dana:
All power corrupts, but we need electricity.

6 replies on “BrodoSplit”

cell, nisam ja siguran da bi nam bilo bolje (da sam ja sanader)

nisam siguran da li bi broadband bio jeftiniji ali bi sasvim sigurno bio obavezan, kao i škola

zakonom definirati obvezu pisanja bloga, lijepo to indeksirati preko nacionalizirane tražilice pogodak i statističkim metodama izračunavati bilo nacije…

ili još bolje, ukinemo državu, država je ionako middleman i umjesto da plaćamo poreze isplaćujemo dividende :)

To oko otkaza stoji, no ako je mali dio toga što su austrijanci utvrdili, tj. ako dobije otkaz, onda treba završiti i u zatvoru. Bezuvjetno. I vratiti novac iz osobne imovine.

Sve osim toga je daljnje pogodovanje korupciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *