Categories
Blog

Kvartal do 2007

Posljednji kvartal u godini totalno neočekivano je započeo listopadom.

listopad
A listopad smo započeli političkim horoskopom za jesen i zimu. Obilježili smo skidanje Plive s burze, dosjetili se starog prijatelja Drage Mačeka, a i navodnog ministra Damira Polančeca. Zapitali smo se što je to kompetencija? Uz još jedan tekst o Plivi objavio sam i sjajan video Rufusa Wainwrighta, a zapitao sam se i što je to “jeftinije”, pa i tko je prosječni hrvatski političar. Izašao je intervju s Ivicom Račanom, a Tonina Sanader je pronašla 68.000eur. Krajem listopada smo lansirali pollitiku, a zapitao sam se i tko je Radimir Čačić. Otkrio sam i da se u hrvatsku uvozi lišće (WTF)?

studeni
Malo sam se bacio na statistiku i izračunao što je to prosječna hrvatska plaća? Bili su izbori za američki kongres i senat, napisao sam još jedan horoskop (ovaj puta medijski). Izašao je intervju s Dragutinom Lesarom, vjerojatno najuspješniji intervju dosada. Počelo se govorkati o državnom proračunu, a na mrak.org je i dan danas uz sdp jedino mjesto s kojeg ga možete downloadati. Wall Street Journal je etiketirao nešeg Ivu kao spin doktora, a fiskalna decentralizacije je decentralizirala zagrebački novac. Prosvjetari su štrajkali, pao je razgovor i sa Vesnom Škare Ožbolt. Spomenuo sam nekolicinu hrvatskih idola.

prosinac
Hitrorez je počeo vrtiti svoju reklamu,  ulovila nas je ZERP groznica, dočekali smo godišnjicu uhićenja Ante Gotovine, a Ivicu Račana sam (kao i Kuljiš) prozvao čovjekom od teflona. Uspjeh je 99% greška. Petar Čobanković je potpisao dobrovoljno uvođenje kvota za izvoz hrvatskog šećera u EU. U Otvorenom su gostovali Ivica Račan i Ivo Sanader, i napokon sam počeo pisati inventuru.

I sada ako bih morao napisati nekoliko najbitnijih stvari koje su se desile na i oko ovog bloga (bez nekog pretjeranog redosljeda), izdvojio bih svakako seriju tekstova o TPSu jer je njihova objava katapultirala blog u sferu popularnih. U veljači sam se prebacio na vlastitu domenu što je tada bila velika stvar. U ljeto sam napisao seriju tekstova o Toyoti Prius (prva dokumentirana suradnja blogera i “industrije”), u jesen sam lansirao pollitika.com i organizirao prvi hrvatski blogswarm, a pala je i serija intervjua. Iako na ovome mjestu želim pisati o svačemu, činjenica je kako sam u posljednjih nekoliko mjeseci zabrazdio u politiku, a tako će i ostati dok me ili ne prođe ili dok ne prođu izbori.
Ako bih morao izdvojiti dva najvažnija ili možda bolje rečeno najdraža teksta to bi svakako bili Idiot prayer i Idiot prayer II (epilog).

Misao dana:
They say that time changes things, but you actually have to change them yourself.

5 replies on “Kvartal do 2007”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *