Categories
Politika

Ivo Sanader vs. Predator

Danas popodne smo komentirali priču o ovome liku koji je u engleskoj ubijao prostitutke, i kako to već ide, bilo je za pretpostaviti kako će susjedi govoriti o mirnom i povučenom čovjeku, uvijek pristojnom, spremnom pomoći susjedu. No ovaj puta (i prvi da ja pamtim), svi su krenuli govoriti o Stevenu Wrightu kao čudaku koji nije baš šokirao svoju okolinu činjenicom da je rastrančirao nekolicinu žena.

Sigurno se pitate, kakve to veze ima s Ivom Sanaderom? Pa, riječ je u stvari o Mislavu Bagi, Mislav je do prekjučer (u mojim očima) bio jedan vrlo dobar politički novinar od kojeg ste mogli očekivati dobro pokrivenu priču, no kako je riječ o finom i uglađenom mladiću teško da ste od njega mogli očekivati uzbuđenje. Do prekjučer. Prekjučer navečer sam pripremao prezentaciju za moje predavanje u rijeci i jednim okom gledao Batllestar Galacticu kada me je prekinuo moj googletalk “jel gledaš Otvoreno?”. Prebacio sam na Otvoreno i vidio Mislava samog u kadru kako nekoga vrlo agresivno napada. Kada se kadar proširio u studiju se nalazio samo Račan i Bago!? To nije Bago kojeg ja poznajem (nije da ga poznajem, nego onako – s ekrana).

Jedan dan kasnije i Mislav je ugostio našeg premijera (Ivu Sanadera op. a.) i doslovce ga je razvalio, ono – pomeo pod s njime, sažvakao i ispljunuo. Ovo je iznimno važno iz dva razloga, kao prvo to je nastup i agresivnost Mislava koju dosada (barem ja) nismo imali prilike vidjeti – kažu u Večernjem da je to valjda zato što Galić hoće nešto postići prije odlaska u Pariz, no puno vjerojatnije je to činjenica da su novinari, koji su se posljednjih godina uljuljali u nekakav pakt o nenapadanju s političarima, ušli (naposlijetku) u otvoreni sukob nakon incidenta koji se desio s Mesićevom snimkom (ako mislite da takav pakt ne postoji, pročitajte članak u Jutarnjem – očigledno je da oni nisu gledali Otvoreno na istom televizoru kao i ja, a štogod da su gledali koristili su pritom i ružičaste naočale čekajući valjda bolju budućnost koja nikako da stigne).
Bacite pogled na dva isječka koja su se danas pojavila na youtube-u, a detaljnija analiza slijedi.

https://www.youtube.com/watch?v=BCDplZ1SneI https://www.youtube.com/watch?v=-i0E8EXTIwk

Misao dana:
Corruption is nature’s way of restoring our faith in democracy.

One reply on “Ivo Sanader vs. Predator”

Živio Bago – nisam mislio da ću od njega to doživjeti. Sad mi je žao što okrećem program kada vidim da je u Otvorenom nije Hloverka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *