Categories
Humor

I taman kada pomisliš da ne može biti bizarnije

Zaskočila me vijest koju sam našao na monitoru, a ovi je prenijeli s radiodalmacije. Dakle, Tonina Sanader, supruga Ante Sanadera koji je manje uspješan brat Ive Sanadera (Ivo, čini se, nije bitan za ovu priču ali ga navodim kao character witness za bolje razumijevanje konteksta) pronašla je vreću novca na Mercatorovom parkingu u Splitu, konkretnije vreću s 68.0000 eur.

Ne znam točno koja je očekivana reakcija kada pronađete pola milijuna kuna u vreći, no sasvim sigurno nije odlazak na kavu kao što je to napravila imenjakinja Tonine Picule.

No ako ste mislili da je priča potrošena grdno se varate. Ovo dalje prelazi u rang teške spekulacije i naučne fantastike, no tako doslovce piše. Naime, sve je skupa vidjela svjedokinja koja je potom pozvala policiju – a policija je potom nazvala (na mobitel) Toninu Sanader!?

Moje je pitanje slijedeće, zamislite situaciju da pokupite vreću novaca na parkingu i potom mrtvi hladni odete na kavu, a u trenutku sakupljanja torbe s novcem vas vidi anonimni svjedok. Kolika je šansa da svjedok zna tko ste (nisam iz Splita ali recimo da mi danas netko kaže da prepoznam Bandićevu suprugu to apsolutno ne bih bio u stanju napraviti)? OK, idemo korak dalje, kolika je šansa da policajac koji zaprimi dojavu zna broj mobitela Tonine Sanader? Ako i preskočimo pitanje otkuda njemu broj (to je sigurno zanimljiva priča sama po sebi), kakvo je to policijsko djelovanje u kojoj policijski službenik radi telefonsku anketu o tome da li je netko našao pola milijuna kuna ili nije? Čudno, doista čudno.

I sada ide završetak teksta koji kaže kako policija smatra da je riječ o neuspjelom preuzimanju novca od strane nekih kriminalnih skupina (obzirom da nitko nije primjetio i prijavio da mu nedostaje vreća od pola milijuna kuna, pretpostavka je da se radi o nekom ilegalnom novcu, recimo od trgovine drogom).

And one last question; Tko kaže da je preuzimanje novca bilo neuspjelo?

Update: Ante nije brat od Ive (ili se tako barem čini, nekako mi je ostalo u glavi kako Ivo ima brata visokopozicioniranog HDZovca, no biti će da griješim – u međuvremenu sam pronašao lokaciju na kojoj sam zapazio Antu nažalost, nisam našao i alternativno mjesto), no ispala je jedna druga jednako zanimljiva koincidencija naime Ante Sanader je član nadzornog odbora Odašiljača i veza, u kojem se nalazi i kolega mu Siniša Poljak kojeg smo upoznali za vrijeme afere Brodosplit…

Misao dana:
Toto, I don’t think we’re in Kansas anymore

23 replies on “I taman kada pomisliš da ne može biti bizarnije”

Koji je postupak u takvom slučaju kad netko nađe neku stvar za koju se ne zna vlasnik? Ide u izgubljeno-nađeno i nakon par mjeseci ide na licitaciju ili ostaje onome tko je stvarčicu pronašao. Nastavak ove priče će biti vrlo zanimljiv.

Apsurd, apsurda! Mislim, našla pola milje, pa otišla na kavu!? Jebiga, ja reagiram kad nađem hrđavih lipa na cesti! Dobro ti veliš, tko kaže da preuzimanje nije uspjelo.

Previše je tu koincidencija, a da se mudra i pravedna policija ne zapita kako to da se baš županova žena popiknula na pola milijuna kuna na cesti. Ne znam da li se zezaš sa pretpostavkom da je novac bio namijenjen županici/županu, ali meni se sve čini da je to daleko najrealnija pretpostavka i da je sve išlo po planu do trenutka kad je neka žena policiji prijavila primopredaju, pa se sad moraju svi praviti ludi!

meni je opcenito, tako reci, zasmetalo sto se tome pridala tolika pozornost. novine, televizijske emisije, citave rekapitulacije dogadjaja… cemu to? raditi teoriju zavjere oko nadjenih 68 kiloeura samo zato sto se sudionica preziva Sanader – nevjerojatno. jos malo pa cemo imati Gemstone file, croatian version.

zaista, kod nas vlada kolektivna paranoja i samo su nam neciji interesi na pameti. valjda zato sto je i velikoj vecini stanovnistva iskljucivo vlastiti interes najbitniji, taman da gaze i preko leseva. i u ovom slucaju se pokazalo da je “jako puno pametnih”, a IQ nam je u prosjeku manji od 100. valjda sam i ja u tom prosjeku jerbo se uvijek nazivciram na ovakve stvari.

babls*,
ne kažem ja ništa, samo postavljam meni logična pitanja

linus,
gle, stanje kolektivne paranoje koja graniči sa šizofrenijom je svojstvo ovog društva, mi imamo tradiciju sagledavanja vanjskih i unutarnjih neprijatelja, imamo povijest izdaje nacionalnih interesa iz vlastite strukture, a na vlasti imamo stranku koja u najmanju ruku ima problema s moralnim veličinama tj. sa značenjem te riječi kao takve

da smo mi u švicarskoj i da neka ministrova žena pronađe na parkingu brdo novaca (btw. bilo bi zanimljivo vidjeti u kojim su apoenima bile novčanice) onda se vjerojatno nitko ne bi okrenuo

ovako, kada ti netko kaže kako je toninu sanader ulovila (nazvala, zašto nikome nije čudno da policija zove telefonom) policija kako je pokupila 68k eur, strpala u prtljažnik i otišla na kavu, a znamo da je njen suprug osim prezimena koje dijeli s drIvom u nadzornom odboru odašiljača u kojem sjedi i siniša poljak za kojeg smo prije nekoliko tjedana slušali kako kadrovira po splitskoj policiji, a potom ta ista policija niti sama ne zna da li se smije ili ne smije pokupiti 68k eura s ceste a da se nikome ne kaže…

a tu je i anonimna (zasada javnosti nepoznata) osoba koja je prijavila toninu, a da ne kažemo da je riječ o 68k eur za koje se (zasada) nitko nije javio da mu nedostaje (u stvari, ček, ček, sada vidim da meni nedostaje….)

apsolutno si u pravu što se tiče reakcije policije tj. pozivanja na mobitel. Npr. prije nekoliko dana Ferdinand Jukić je u Otvorenom javno izjavio da zna hrpu stvari o tajnim računima za kupnju oružja početkom 90-tih i nitko ga iz policije nije nazvao, dočekao ispred zgrade HRT-a ili nešto slično; čovjek je nakon emisije potom jednostavno nestao. Sinoć smo pak u Otvorenom čuli da sud nije na kućnoj adresi mogao pronaći vlasnika Euroherca punih 9 godina, dok je čovjek sve to vrijeme proboravio na svom radnom mjestu u Hrvatskoj, naravno. Također im nije palo na pamet nazvati ga…Evo ja dajem 200 kuna iz džepa za točnu informaciju što se zapravo dogodilo – ovakovo preuzimanje novca bolje je nego ono u Tarantinovoj Jackie Brown.

Zanimljivo je da ti je blog kao gluhi telefon toliko si stvari dodao od izvorne price s HRT-a ta se vise jedva i prepoznaje jedino je vreca s novcem ista … Lupetas bez veze radije gledaj sto ce ti napraviti s rivom!

/ Kikiriki, koštice, ulaganja, Krško, pročistači, toplana i torta…

U Hrvatskoj i regiji, ovih je dana vrlo pozitivna klima u energetskom sektoru. Osiguravamo se s novim energetskim izvorima, pojačavamo infrastrukturu prijenosne mreže, međusobno se povezujemo, a investicije pršte kao da je zrela klima:
% Slovenska …

anonimni, baci pogled na tekst, dio koji se odnosi na dio ante-ivo/braća je precrtan, a dolje u update-u to stavljam pod upitnik i donosim link na wikipediju u kojoj piše da jesu braća i još dopišem da nisam uspio to provjeriti na alternativnom izvoru

dakle, potrudio sam se provjeriti informaciju i jasno sam označio da mislim da ona nije točna

“donosim link na wikipediju u kojoj piše da jesu braća”

jako dobro! link na wikipediju? hehe, odlicno!
:-)))))

nes’ ti ozbiljnog bloga. ozbiljnih novinara. ozbiljnih informatickih strucnjaka.

krklj…zagrc..link na wikipediju, hehe….guuba!

stvarno mrak! odlican blog!
posjeti moj…

:-)))))

zgubidani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *