Categories
Priroda i društvo

Tko je izdao Ante Gotovinu?

Danas je godinu dana od hapšenja Ante Gotovine. Tada sam napisao tekst koji se zvao Hope of deliverance i sami prosudite koliko sam bio u pravu.

Godinu dana kasnije i ne vidim baš da smo se pomakli puno od tematike; hapšenje Gotovine i afera oko Branimira Glavaša tretiraju se kao najveći promašaji hrvatske vlade i najnegativniji događaji (tko bi to pogodio?). Ante je pospremljen pod tepih i o njemu se puno ne raspravlja, Branimir pak na sebi osebujan način i dalje puni novinske stupce, a vidim da se i praksa štrajka glađu polako ali sigurno širi poput pomodarskog komada odjeće.

Da li i vi smatrate ta dva događaja najznačajnijim u prošloj godini?

Misao dana:
I don’t like jail, they got the wrong kind of bars in there.

8 replies on “Tko je izdao Ante Gotovinu?”

Jedan od najznačajnijih događaja bila je promjena zakona (ne znam točno kojeg) koji je omogućio osnivanje venture fondova u Hrvatskoj, tamo negdje u travnju. Drugi bi mogao biti osnivanje Hitroreza, ali isključivo pod uvjetom da on donese i konkretne rezultate, što će se znati tek u idućoj godini.

Sve dok nam najznačajniji događaji budu imali veze s politikom i ratom, a ne s gospodarstvom i poduzetništvom, ova zemlja se neće izvući iz govana u kojima jest.

Kad se osim politike ništa ne događa, moraju i politički događaji biti najvažniji.
Jedan od značajnijih događaja(nepolitičkih) je i pobjeda nad Englezima na Maksimiru.
Nekoliko dana smo bili ponosni, a onda je sve krenulo po starom: Glavaš, proračun, ZERP…

Pa ovo već stvarno ide na jetra. Sad obilježavamo godinu dana od hapšenja gotovine, onda ćemo dvije godine od dana kad je Branimir prestao jesti kulen, pa sedam godina od kako su kostenjari prestali skupljati kostenje i tome slično.
A kako bi bilo da u ovoj zemlji postane najvažnije što se napravilo. Pa da proslavimo kad je otvoren autoput za Split, kad su useljeni prvi POS-ovi stanovi, kad je otvorena prva poslovna zona. Očito nikog to nije briga i očito nikom to u ovoj državi nije važno. Baš smo zemlja smješka!

zvone,
vidiš meni je bilo strašno zabavno kada se dva-tri tjedna prije otvaranja autoceste za split skužilo da im nedostaje 65km ceste; kako se to moglo dogoditi totalni mi je misterij, a to je još jedan od zariba ove vlasti koji je prošao nekažnjeno i u stvari je bio komičan

mrak,
vidiš, nije to jedini misterij. Ima tu i mirakula. Mirakul (čudo za neupućene) je što dečki sve imaju u idejnim projektima. Sad je onaj ludi most na redu, pa autoput do Dubrovnika i sve tako redom. Jedina je nezgodacija što će to sve doći na red za pet-šest godina kad njih ne bu bilo ni u tragovima. I kaj sad? Niš! dobili smo naše boračke iskaznice i možemo se s njima šminkati i slikati. Za sve ostalo će se pričekati. Jer je sve ostalo u fazi idejnih projekata. Baš smo zemlja smješka!

palo mi na pamet nedavna 95-ta obljetnica društva Šokadija Zagreb kad je održan koncert 160 tamburaša istovremeno. Kakva li će fešta tek biti za 5 g.
…Usput pogledam na hrgoogle i vidim da obilježavanje 95godišnjica u Hrvata i nije baš rijetkost, Ostala godišta nisam provjeravao da si ne pokvarim večer…
The J. Geils Band – Centerfold.mp3

(aj, poslano na krivi post neki dan)

Zašto (za što) smo dali Gotovinu (i gotovinu) zbilja bismo morali malo više pitati naše predvodnike krda, pogotovo nakon što EUpregovori započinju i sa Srbijom i sa BiH, bez izručenja Karadžića i Mladića…

[…] prosinac Hitrorez je počeo vrtiti svoju reklamu,  ulovila nas je ZERP groznica, dočekali smo godišnjicu uhićenja Ante Gotovine, a Ivicu Račana sam (kao i Kuljiš) prozvao čovjekom od teflona. Uspjeh je 99% greška. Petar Čobanković je potpisao dobrovoljno uvođenje kvota za izvoz hrvatskog šećera u EU. U Otvorenom su gostovali Ivica Račan i Ivo Sanader, i napokon sam počeo pisati inventuru. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *