Categories
Politika

Martina Dalić odlazi iz politike?

Skoro mi je promakla ova informacija koja je lansirana prošle subote i koliko vidim zasada nije demantirana:

Bez obzira na to tko će sastavljati buduću Vladu, Martina Dalić, koja slovi kao glavna ekonomska stručnjakinja HDZ-a, napustit će uskoro državnu službu i vraća se u privatni sektor, piše Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske HDZ-u. Dalić je autorica HDZ-ova gospodarskog programa i trenutačno je državna tajnica u Vladinom Uredu za strateški razvoj i fondove EU-a.

Nije poznato što će biti novi posao Martine Dalić, no gotovo je sigurno da predsjednik HDZ-a Ivo Sanader neće pri eventualnom sastavljanju vlade računati na njezinu pomoć. (izbori.hrt.hr)

O Martini Dalić sam pisao u nekoliko navrata i teško da me je impresionirala, dapače prvi puta kada sam je vidio u živo (u jednom od Otvorenih sa Ljubom Jurčićem) uopće se nije doimala uvjerljivom.

Zanimljivo je da je prošli tjedan Ivan Šuker predstavljao nekakve ekonomske ciljeve (ne mogu sada naći link na tekst), što je stvar koju je u posljednje vrijeme uobičajeno radila Martina, konkretni ciljevi koje je pokazivao Šuker su nadalje zanimljivi i izbog toga jer predviđaju inflaciju manju od 3% unatoč činjenici da je za ovu godinu ta brojka već premašena, a obzirom na kretanja u inozemstvu ne vidim kako se i u slijedećoj godini može zadržati ispod te brojke.

Misao dana:
If a due participation of office is a matter of right, how are vacancies to be obtained? Those by death are few; by resignations, none. Usually quoted: ‘Few die and none resign.’

2 replies on “Martina Dalić odlazi iz politike?”

Moje djete ide u školu sa djetetom od Martine Dalić,i djete je stalno prije izbora svima u školi ponavljalo da je jedino HDZ hrvatska stranka,a da sve ostale stranke nisu Hrvatske.Toliko o kućnom odgoju i učenju demokracije od strane HDZ-a.

Mislim da je najblaze receno mucnina ono sto je rezultat sveg tog licemjerja i pokvarenosti koju nam serviraju nasi politicari. Situacija u kojoj se trenutno nalazimo samo pokazuje koji je to stupanj degutantnosti, a “obican” covjek prepusten je takvima i slicnima. Podrske naporima i osobito pohvale na predizbornim spotu. Cinjenica je da bi spot koji ste napravili ostavio vrlo snazan utisak. Toliko o slobodi medija i govora. Lijep pozdrav :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *