Categories
Gadgets

Google Maps 2.0 za BlackBerry

Izašla je aplikacija google maps 2.0 za BlackBerry (i ostale mobile platforme).

Google maps vam omogućava da preko mobilnog telefona gledate karte i satelitske slike, a ako vaš uređaj ima i GPS tada vas na mapi može i locirati. Novost s verzijom 2.0 je da i bez GPSa google maps triangulira poziciju telefona u odnosu na poznate GSM antene (relativno veliki radijus, 1700m no u mom slučaju je bio iznimno precizan).

Google maps se može koristiti kao navigacija u određenim situacijama (recimo po ulicama Chicagoa je bio skroz OK), no kod nas nije zasada upotrebljiv (ili ga ja nisam uspio tako podesiti).

Must have za vaš bberry.

Misao dana:
If you were going to die soon and had only one phone call you could make, who would you call and what would you say? And why are you waiting?

7 replies on “Google Maps 2.0 za BlackBerry”

I ja sam se uključio u klub, prevagnule su nove mogućnosti (do 10 POP-ova) i flat-rate. :-)

Jedna od killer aplikacija za mene je KeePass za BB, omogućava spremanje zaporki i ostalih povjerljivih podataka, selidba enkriptirane datoteke s tim podacima je jednostavna, klijenti postoje za sve žive OS-ove…

Google koristi Adria-route kartu koja ima pobrkane ulice u Slavonskom Brodu, pa se nemojte previše pouzdati u Google Maps kada dolazite u Slavoniju. Ostali gradovi izgledaju O.K., barem koliko ih ja poznam.

Jel moguće gledati mape i koristiti GPS bez da spajanja na net. mislim downloadati mape direktno na blackberry tako da ne troši pare dok se ja krećem gradom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *