Categories
Edukacija i školstvo

Internet i politički marketing

Pazi, ovo je propagandna poruka (više samoreklamerska ali eto).

U organizaciji Instituta za elektroničko poslovanje, 12. veljače 2009. godine u zagrebačkom Hypo centru događa se jednodnevni seminar na temu interneta i političkog marketinga. Na seminaru sam i ja jedan od predavača i ako je politika vaš business tada ima smisla da navratite.

Ja ću govoriti o primjeni interneta u političkim kampanjama (osobito na primjerima iz nedavno završenih američkih izbora u kojima sam i sam sudjelovao) a pokušati ću to staviti i u hrvatski okvir i pokazati potencijale koje je moguće iskoristiti. Osim mene, svakako treba čuti Vuka Ćosića koji će govoriti o konkretnim stvarima iz pobjedničkih kampanja za slovenskog predsjednika Danila Turka i premijera Boruta Pahora, a tu je i uvijek zanimljivi Krešo Macan te Domagoj Bebić koji će sa znanstvene strane pokazati kako novi mediji utječu na ljude.

Moram priznati da ću se nakon puno (da ne kažem previše) godina naći na podiju skupa s mojim nekadašnjim profesorom Miroslavom Tuđmanom, ono što malo ljudi zna je da on ima vrlo bogatu, priznatu i dugogodišnju znanstvenu karijeru u informacijskim znanostima pa će biti zanimljivo čuti što nam on ima za reći.

Internet je bio faktor koji je odlučio američke izbore, puno se koristio u europi i za vjerovati je kako će biti značajni faktor u nadolazećim europarlamentarnim izborima (na kojima ću također sudjelovati). Nijedan politički kandidat koji misli imalo ozbiljno ne bi smio ignorirati potencijal interneta a osobito demografiju koja ga većinski koristi, a do koje u stvari i ne može doći drugim sredstvima osim internetom.

Internet nadalje mijenja paradigmu političke komunikacije koja je dolaskom televizije iz svoje originalne dvosmjerne sheme pretvorena u jednostrano emitiranje 30 sekundnih poruka i sound biteova. Zahvaljujući internetu, to se ponovno vraća na početno stanje kada se politika događala na trgovima, kazalištima i drugim dvoranama gdje su kandidati morali direktno i odmah odgovarati na pitanja zainteresiranih birača.

Više informacija možete saznati na samom siteu konferencije primjena.com.

Kraj propagandne poruke.

3 replies on “Internet i politički marketing”

Jel ce biti postavljeni video zapisi pojedinih predavanja? Zagreb je daleko fizicki, a i financijski, cak i za redovnog studenta :)

Btw nije mi jasno zasto tolika cijena?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *