Categories
Politika Video

Dnevnik HTVa

Josip Šarić je za HTVov Dnevnik napravio prilog o uhićenju Željka Peratovića, iz nekog razloga osim Ive Sanadera i Zorana Milanovića i mene su odlučili imati za sugovornika.

Misao dana:
Books won’t stay banned. They won’t burn. Ideas won’t go to jail. In the long run of history, the censor and the inquisitor have always lost. The only weapon against bad ideas is better ideas.

11 replies on “Dnevnik HTVa”

nisam očekivao kockice, tražio sam da me snimaju s leđa da se ne vidi lice i da me ne spomenu imenom, to se pretvorilo u kockice valjda radi dramaturškog efekta

čisto za one koji žele znati više, policija vrlo dobro zna tko sam ja budući da sam već tamo bio na sličnim razgovorima (iako niti izbliza toliko napetim kao ovaj peratović, da ne bi bilo da se uspređujem s njegovim iskustvom)

bijesdrugi,
pravila na pollitici su od rujna 2006 godine i neizmjenjena su od onda

tvoj tekst nije pobrisan nego je maknut sa svih popisa pa je zato “nevidljiv”

moja jedina preporuka je da ubuduće pišeš tekstove s malo više argumenata a malo manje bezrazložnih napada koji su u tvojem slučaju redom na osobnoj razini začinjeni vrlo neprimjerenim jezikom, zabavno mi je s tobom diskutirati ali donji minimum razine komunikacije svi moramo poštivati, od tebe na dalje to je crta ispod koje ja ne idem

Dragi Mrače, unaprijed se ispričavam zbog oštrog komentara, ali mislim da s ovakvim nastupima “obučen u kockice” činiš medvjedju ulogu onima u čije ime zboriš.
Razmišljam da li je to možda neki loš markentiški potez jer smiješno mi je to stvaranje “underground” imagea kad cijela Hrvatska blogosfera (a i šire) zna tko je osnivač pollitike.com.
Tim “skrivanjem” pojačavaš ono čemu teže oni koji su i uhapsili Željka: zastrašivanje.
Mislim da bi već bilo vrijeme da se Hrvati nauče da stoje iza onoga što govore, možda bi se mnanje gluposti izricalo, a iskazi bili vjerodostojniji i ozbiljno shvaćeni.
Ali kad mi netko priča iz kockica da bi možda postigao dramatizaciju kojoj u ovom slučaju ne vidim razloga (jer je situacija dovoljno dramatična), nisam sigurna da će mi išta od izrečenog zaista doprijeti do uha.

Mislim da nema ništa sporno u kockicama. Meni bi bilo uvjerljivije i čini mi se imalo većiu efekt ako bi Mrak bio osobno imenom i prezimenom predstavljen u dnevniku kao relevantan sugovornik, no takve stvari uvijek utječu na sve druge sfere života, pa mislim da stoga nema nitko pravo prigovarati Mraku zbog takve odluke.

Iako, ne izgleda mi baš da si se napričao, više da je pro-forma intervjuić ubačen u dnevnik… Kao da je u modi “pitati blogere”. Bilo bi efektnije da je voditelj dnevnika dao osobni komentar i rekao ono što je očito, kao što to Šprajc ponekad uradi…

studena,
objasnio sam gore kako je do toga došlo, doista nije bilo potrebe za kockicama, samo sam molio da me se ne imenuje i da me se snimi s leđa

bijesdrugi,
pojma nemaš i ne sramiš se to pokazati :)

@mrak, ja te nisam vijeđao u tom postu, a osobno je toliko koliko je tvoj nastup na TV-u osobni…

zato, ako vjerujueš u slobodu govora, vrati moj dnevnik u vidljive dnevnike.

Mislim da sam komentirala otkrivanje identiteta na način kako je to o´bijes učinio. Ali ovo je nešto drugo. Ne radi se o kockicama bukvalno, već o skrivanju identiteta za koji po mom mišljenju nije bilo potrebe obzirom da se zna tko si i što si, jer ovako, moj dojam, degradiraš sam sebe i svoje stavove.
Ti si osnovao pollitiku čiji učesnici pridonose da se čuje i druga strana i da vlastodršci ne njonjaju na lovorikama što su ih sami sebi udijelili, a to znači i preuzimanje odgovornosti za svoj stav i mišljenje.

@studena,
imam svoje razloge i kada se neki preduvjeti ispune onda ću ih i navesti, u međuvremenu je tako kako je

@bijesdrugi,
ne mogu ti vratiti dnevnik jer ima previše negativnih bodova, slijedeći puta piši argumentirani dnevnik koji neće toliko minusa sakupiti u tako malo vremena
pravila su poznata, postoje već dugo i pristao si na njih u času kada si krenuo pisati na pollitici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *