Categories
Politika Video

Što je to “dignitet sabora”

Dakle u zadnja dva dana se postavilo pitanje nepoštivanja digniteta sabora od strane SDPovih zastupnika koji su u sabornicu ušli noseći JuBiTo majce, iz nekog razloga (vjerojatno nedostatka protuargumenata) to je proglašeno gaženjem digniteta institucije. Kao što sam to napisao ranije, Sabor (baš kao i parlamenti bilo koje druge države) su najveća, najskuplja i najozbiljnija kazališta koje neka država posjeduje. No, prave odluke se donose na hodnicima, neformalnim susretima, kavama i ručkovima, saborskim odborima ili čak vrlo daleko od saborskih zidova. U trenutku kada saborski zastupnici ulaze u sabornicu, sve odluke su u stvari već donešene i samo treba odraditi svoj dio igrokaza pa se igrači mogu uputiti svojim kućama.

Britanska “kuća parlamenta” je poznata po teatralnim aktivnostima svojih zastupnika, a poznata je i po tome što je broj sjedećih mjesta u dvorani bitno manji od broja zastupnika tako da ćete na ekranu rijetko kada vidjeti praznu dvoranu (kao što je to slučaj s hrvatskim saborom gdje je broj sjedala veći od broja zastupnika pa se dvorana uvijek doimlje praznom). Vikanje, psovanje ili općenito unisono glasanje zastupničkog tijela je dobro poznato.

Čisto da bi vam bilo jasno kako se slične stvari događaju i na drugim mjestima bacite pogled na ovaj video koji je snimljen u zastupničkom domu na Floridi (akteri su attorney general i lt. attorney general; to bi valjda bio državni tužitelj i njegov zamjenik).

https://www.youtube.com/watch?v=eYT6dB0fgdM

Naši istočni kolege rusi nisu toliko suptilni ili zabavni:

A ni europčani česi nisu ništa bolji:

https://www.youtube.com/watch?v=Vfq1iOLYnn8

Eh, sada to se sjetite majci SDPovih zastupnika i pokušajte to staviti u perspektivu onoga što se događa u našem saboru, eto baš jučer je izbio vrlo neumjesan incident između HDZove zastupnice i SDPovke Milanke Opačićda li je to dignitet sabora provjerite sami ovdje. Ili pak prilog kojeg je složio cnn.blog.hr na temelju verbalnog proljeva Božidara Kalmete tijekom aktualnog sata od prije neki dan? (usput rečeno, ovaj incident se dogodio nakon što je bio gotov prijenos aktualnog sata tako da nemamo cijeli footage nego samo ono što je pokazano na televiziji, a saborsku televiziju više nije moguće dobiti na zahtjev)

No, naši HDZovci su pravi mali majstori igrokaza i ako imate želudac, predlažem da pogledate ovaj slijedeći šestominutni isječak, također od prekjučer kada neimenovani HDZov zastupnik pita očigledno dogovoreno pitanje Ivu Sanadera (aka. premijer), a na temu dijaspore.

I sada neka mi netko kaže da je nošenje kratke majce gaženje digniteta sabora!

Misao dana:
Alcohol is a very necessary article…It makes life bearable to millions of people who could not endure their existance if they were quit sober. It enables Parliament to do things at eleven at night that no sane person would do at eleven in the morning.

6 replies on “Što je to “dignitet sabora””

Zakasnio si jedno 50 godina sa ovakvim agitpropovskim lupetanjem.

Primitivno su se ponijeli i SDP-ovci i Z.B. Petricevic.

ponavljam, odijelo ne čini čovjeka.
ali primitivizam koji mu izlazi iz usta – da!
nažalost, mi smo nacija kojoj je važnije što imaš na sebi nego u sebi. glavno da je armani odijelo, a to što si nepismeni kreten i notorni idiota, lako za to ..
dignitet, moš mislit

kada vidite te ofucane sabornike na celu sa jednom ofucanom budaletinom Babi Petri sve vam mora biti jasno .Zena koja je upletena vec prije u nedilicna ponasanja u Konzulatu HR u Njemackoj i sa ovakvim ispadima u Saboru veliki manipulator se ne zabrinjava jer bi izgubio nekoga tko mu svak toliko polize guzu kao njegov iscjedak iz bulje jandrokovic , veliki trubadur iz Du i ostali udbasi ..jeli tako bebicu,jarnjace ,mrkovinovicu i ostala komunisticka bagro..

Negdje mi je u “nizem sloju” ostalo kako si pisao o rusenju digniteta sabora.
I kako bljuvito majice to nisu.
Danas je rasprava o povjerenju vladi.
U sabornici na desnoj strani kocopere se karikature velicine pola kvadrata sa natpisima “drz’te lopova”, ima ih nekoliko…4-5 komada. Fino su sarene…
Sa lijeve strane dvorane nekakvi plakati, flyeri, sto li vec…sa tko zna kojim porukama i nekakvim crtezima. Naknadno sam vidio da se radi o karikaturama mafijasa.
Naravno, to je doprlo do dnevnih vijesti kao “The Vijest”! :-o

Eto ti sada “cool majica” i digniteta sabora. Ozbiljnih medija, kad smo vec tu.

Ocekujemo uskoro u saboru i oskudno odjevene mlade zene koje ce uz brze glazbene ritmove nositi table sa brojevima.
Tako da znamo koja je runda.
Mozda i nastup gutaca maceva ili bljuvaca vatre.
Nakon toga i neki art performance, zasto ne?
Recimo wc skoljka sa zivim umjetnikom.
Niti jos malo gerila marketinga ne bi skodilo – mozda da sdpovci kompletno prefarbaju dvoranu u crveno?
Ili da hdz udobne fotelje zamjene kamenima, od 7 stoljeca starog kamena?

Ovo nije rant “t-shirt vs. odijelo”…dapace, majice su u redu, cak i da ih organizirano obucemo za sabornicu. Recimo ako se radi o nekoj humanitarnoj akciji.

Jubito to nije – jubito je bila ljigavost salonskih ljevicara.
Samo to treba prepoznati kao sto si tocno prepoznao da i “rad” sabornika cesto sam po sebi rusi taj dignitet.

S obzirom da se spominje i “politicka odgovornost nakon afere maestro”, spomenuo bih i ovaj offtopic:
apsolutno je smisleno traziti politicku odgovornost.

Ocekujem dakle da kompletna hrvatska politicka nomenklatura odstupi. Svi koji su od 90-ih unutra, i lijevi i desni i ruzni i lijepi.
I to potpuno: izlazite iz politike. SVI.
I ostajte vani.

Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *