Categories
Blog

Servisne obavijesti

Nekoliko kratkih, a servisnih;

  1. Jučerašnji tekst Croatian parliament in turmoil over YouTube (again!?) je napisan na engleskom jer je BoingBoing objavio tekst o našem dičnom ministru Ivici Kirinu, pa da ljudi ne bi morali pogađati o čemu se radi, napravio sam summary na engleskom jeziku (iako je kasnije uskočio i reuters i AP). Za one koji žele znati više, boingboing je najveći/najčitaniji blog na svijetu i objava vijesti mi dođe kao malo priznanje. Ovo je drugi puta u mjesec dana da je mrak.org osvanuo na boingboingu.
  2. Raspitao sam se i majce koje su SDPovci nosili su dio Project Sabotage priče, i mislim da se mogu kupiti u jednom od dućana na zagrebačkom Jelačićevom trgu (ima i web shop za vas izvan zagreba) – a ovo je bila totalno besplatna propagandna poruka.
  3. Čitam komentare na jutarnjem i večernjem za jučerašnju SDPovu akciju pa neki spominju kako bi trebalo poštivati dignitet sabora, pokušati ću pronaći slične primjere iz vana da vam dokažem da to uopće nije tako. Parlament je najskuplje i najozbiljnije kazalište u svakoj državi, u njemu se demonstrira politička moć i igraju se igrokazi kojima se to dokazuje. JuBiTo majce su samo instrumental kako bi se ukazao na puno veći problem, jer u svojoj biti, nije problem niti Kirinova optužba, pa čak niti Kirin sam, nego je u pitanju to da ministar jedne ozbiljne države koja teži prema nekom visoko demokratiziranim i uređenom društvenom poretku jednostavno ne smije raditi takve stvari; a ledeni brijeg samo pokazuje Kirina no srž problema je daleko dublji. Da li je rušenje digniteta sabora ako se pojavite u kratkoj majci, ili je vrijeđanje sabora kada vam premijer gleda u lice i laže ili daje obećanje za koje zna da ga ne može ispuniti, kada vam zastupnik kaže kako on nikada ne laže samo ponekada ne govori istinu, ili je to fino odjeveni zastupnik koji prosipa seksističke ili bilo kakve druge uvrede? Da li je važno da u saboru svi budu u opeglanim košuljama i tamnim odijelima, da li se dignitet sabora može svesti na košulju, sako ili kostim? Ja tvrdim da ne!

Misao dana:
I gather, young man, that you wish to be a Member of Parliament. The first lesson that you must learn is, when I call for statistics about the rate of infant mortality, what I want is proof that fewer babies died when I was Prime Minister than when anyone else was Prime Minister. That is a political statistic.

13 replies on “Servisne obavijesti”

Slažem se, ako je za dignitet Sabora bitno odijelo, ili su za bilo čiji dignitet važna odijela, a ne djela onda su naši gangsteri sve fini i pristojni dečki, jer nose najskuplja odijela i svaka majka bi ih htjela za zeta…( ako joj je kćer sponzoruša)

VAU! tek sam sad vidla da te na boingboingu prenjeo Cory Doctorow, jedan od značajnijih SF pisaca mlađe generacije.
cool :)

kaže technorati da je boing boing na top 100 drugi, engadget je prvi. ne znam koliko je velik, ali jedan je od utjecajnijih i definitivno čitanijih

O JuBiTou je pisao u svibnju ove godine i njemacki online casopis WinFuture pod naslovom Youtube izazvao krizu vlade u Hrvatskoj.

meni jedno nije jasno: ako SDP inzistira na tome da je Kirin koristio resurse policije za istraživanje bijesaprvog, onda to znači da je ono što je ta istraga pokazala, odnosno ono što Kirin govori, zapravo istina ;)

dado,
na technorati state of blogosphere reportu (ovom zadnjem kojeg imam) boingboing je prvi na popisu (imam i screenshoot to prove it), možda ga je endgaget pretekao ili sam ja pak njih ignorirao zbog tematike kojom se bave

aljoša,
poanta je u tome da tkogod radio video isječke od Kirina to nije kazneno djelo, nema niti natruha kaznenog djela a istraga se ne smije raditi bez odgovarajuće indicije i prijave kao donjeg minimuma; drugo, svi mi znamo da je to tehnički teško izvedivo odnosno da uključuje policije i razne institucije drugih zemalja i kako god bilo to je kompleksni problem – pitanje je dakle kako je to kirin saznao, da li je zloupotrijebio sustav (nemojmo zaboraviti da je on nacionalni koordinator tajnih službi koje imaju resurse kojima bi se to moglo otkriti), odnosno da li je lagao – a imamo najmanje dva svjedoka da je to rekao

koji god odgovor bio, nije dobar

DJELA
A NE
ODIJELA
Prijedlog natpisa na majicama za saborske zastupnike SDP-a kada ih prozovu zbog narušavanja digniteta Sabora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *