Categories
Politika

SDP konvencija, glasanje prvog kruga je gotovo

Josip Leko je prije nekoliko minuta objavio kako je isteklo dva sata predviđeno za glasanje. Kutije s glasovima su zapečaćene, ključevi kutija pohranjeni a kutije su odnesene u prostorije izborne komisije. Komisija sada ima jedan sat da izbroji glasove i potom se konvencija nastavlja.

U tome času će se znati dva kandidata za drugi krug (ne očekuje se pobjeda u prvome krugu).

U međuvremenu, dva sata predviđena za glasanje iskorišteno je i za ručak. Gužva koju kreira 1537 delegata sa svim popratnim tehničkim osobljem, novinarima i gostima je impresivna; no catering se koliko toliko držao. Dočepao sam se neke pljeskavice (bez priloga) i nadam se da ću sada uspjeti zagrabiti neki solidniji komad hrane.

Jedini problem koji se pojavio tijekom glasanja su kemijske olovke; naime svaki delegat je u svojoj vrećici dobio materijale vezane za konvenciju (statut konvencije, uputstva, dnevni red, glasačke kartončiće..) te blok i lijepu crvenu kemijsku olovku. No, na glasačkim mjestima delegati bi ušli u prostor za glasanje (koji je ograđen zastorom pa imate apsolutni mir i diskreciju), obavili bi svoju zaokružilicu i potom bi najčešće uzeli sa sobom olovku; tako da je u jednome času nestalo olovaka.

Eto, toliko za sada, čekamo 16:30 i objavu rezultata prvog kruga glasanja.

12 replies on “SDP konvencija, glasanje prvog kruga je gotovo”

ručak gotov ali se bojim da sam zhavatio samo ostatke (pileći ražnjići su bili super)

glede videa i slike, nisam ja jak na tome, mene pisane riječi više vesele, ali primjedba je na mjestu, imam nekoliko detalja koje bih volio ovjekovječiti; biti će videa kasnije jer se sve snima i snimka će naknadno biti dostupna

Zanimljivo, index.hr je naveo prvo Milanovica, a tek zatim Antunovicku. Prema mojim informacijama, Antunovicka je dobila najvise glasova.

Ipak je vise dobio Milanovic. Napustam ovaj blog. Mracni, mogao si se danas proslaviti pravovremenim updateima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *