SDP konvencija, glasanje prvog kruga je gotovo

Josip Leko je prije nekoliko minuta objavio kako je isteklo dva sata predviđeno za glasanje. Kutije s glasovima su zapečaćene, ključevi kutija pohranjeni a kutije su odnesene u prostorije izborne komisije. Komisija sada ima jedan sat da izbroji glasove i potom se konvencija nastavlja.

U tome času će se znati dva kandidata za drugi krug (ne očekuje se pobjeda u prvome krugu).

U međuvremenu, dva sata predviđena za glasanje iskorišteno je i za ručak. Gužva koju kreira 1537 delegata sa svim popratnim tehničkim osobljem, novinarima i gostima je impresivna; no catering se koliko toliko držao. Dočepao sam se neke pljeskavice (bez priloga) i nadam se da ću sada uspjeti zagrabiti neki solidniji komad hrane.

Jedini problem koji se pojavio tijekom glasanja su kemijske olovke; naime svaki delegat je u svojoj vrećici dobio materijale vezane za konvenciju (statut konvencije, uputstva, dnevni red, glasačke kartončiće..) te blok i lijepu crvenu kemijsku olovku. No, na glasačkim mjestima delegati bi ušli u prostor za glasanje (koji je ograđen zastorom pa imate apsolutni mir i diskreciju), obavili bi svoju zaokružilicu i potom bi najčešće uzeli sa sobom olovku; tako da je u jednome času nestalo olovaka.

Eto, toliko za sada, čekamo 16:30 i objavu rezultata prvog kruga glasanja.

Join the Conversation

12 Comments

  1. ručak gotov ali se bojim da sam zhavatio samo ostatke (pileći ražnjići su bili super)

    glede videa i slike, nisam ja jak na tome, mene pisane riječi više vesele, ali primjedba je na mjestu, imam nekoliko detalja koje bih volio ovjekovječiti; biti će videa kasnije jer se sve snima i snimka će naknadno biti dostupna

  2. Ma nije to live, to samo neki frajer povremeno nešto napiše preko mobitela. :-)

  3. Zanimljivo, index.hr je naveo prvo Milanovica, a tek zatim Antunovicku. Prema mojim informacijama, Antunovicka je dobila najvise glasova.

  4. Ipak je vise dobio Milanovic. Napustam ovaj blog. Mracni, mogao si se danas proslaviti pravovremenim updateima…

Leave a comment

Your email address will not be published.