Categories
Edukacija i školstvo

Achtung, Achtung

Eto jedne bezobrazne samopromocije.

U četvrtak 21. prosinca u 10:15h držim predavanje na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Rijeci. Tema predavanja je praktična strana poduzetništva s naglaskom na ERP sustave (Enterprise Resource Planning) i TPS (Toyota Production System). Očekivano trajanje predavanja skupa s Q&A dijelom je 90 minuta.

Obzirom da će predavanje/prezentacija biti prošarana mojim osobnim iskustvima i anegdotama (koje prečesto graniče sa SFom) postoji potencijal da će biti zabavno.
Dakle, ako ste u Rijeci i pratite ovaj blog, a osobito u posljednje vrijeme zapostavljenu business stranu ovog bloga – pozvani ste i dođite.

https://www.youtube.com/watch?v=-H6SiqNbY60

(achtung, achtung je zato da skrenete pozornost na ovaj tekst, a kada god se sjetim ove riječi padne mi na pamet “Salaš u malom ritu” – no istovremeno to je i naslov albuma od U2 a na kojem se nalazi i ova pjesmica)

Misao dana:
I never let schooling interfere with my education.

19 replies on “Achtung, Achtung”

A baš si morao biti tjedan dana prije nego ja dođem u Rijeku, no dobro nadam se još nekom tvojem predavanju da te izrešetam pitanjima. Sretno!

hehe, baš se veselim, navratit ću svakako :)

@mrak i berislav – Ako budete imali problema sa snalaženjem po Rijeci slobodno me cimnite, inače Ekonomski faks je praktički u samom centru grada, lako ga je naći, blizu su i 2 velike parking garaže (u Ciottinoj ulici).

Nije teško napraviti screen recording predavanja:
– skine se i instalira Windows Media 9 Encoder
– nabavi se nekakav mikrofon koji se priključuje na komp (može i onaj sa slušalicama koji košta 30kn)
– klikne se na onu ikonicu zvucnika dolje desno u trayu, nakon sto se prikaze mixing pult, enablira se Line In (za mikrofon) i pojaca signal
– pokrene se WM9E
– ide Wizard, izabere se Screen Capture, ukljuci se da hvata i miksa i audio uz video
– quality se stavi na High (na 90min bude 50-70MB datoteka)
– na kraju predavanja se capture zaustavi i snimi (tijekom snimanja se moze i pauzirati)

Vrlo je intuitivno, prakticki se u wizardu prihvacaju defaulti, za instalaciju i pokretanje snimanja treba par minuta.

Link za WM Encoder:

ili

Blog ti je stvarno izvrstan. ERP mi je trenutno glavna zanimacija. Kad ćeš nešto slično predavat u Splitu?
pozdrav i sretno :)

Pa, mogu reći da je bilo odlično, jedino su studenti na kraju postali malo nestrpljivi zbog dužine. :)

Kako sam po prirodi hiperaktivan na većini takvih predavanja obično umirem od dosade, no ovdje sam pažljivo pratio sve što je Mračni pričao, i mogu reći da sam puno naučio. Dio o TPS-u i 20 ključeva bio je izuzetno zanimljiv i poučan, uz začin anegdota iz konkretne Mrakove firme i pričice o pet majmuna i pet “zašto” (to su dvije priče, slučajno obje imaju isti broj). Dio o ERP-u je bio slabiji, dijelom zato jer su studenti izgubili pažnju (ah ta današnja omladina, ako nema nidža kornjači dosadno im je ;) ) pa se Mračni malo požurio.

Inače, cijelo vrijeme sam razmišljao koji dio cijele priče iskoristiti kao jezgru nekog predavanja na jednoj konferenciji koja se planira za iduću godinu, a onda sam ga pronašao u zadnjem slajdu, pa sad nagovaram Mračnog. :)

Meni je predavanje je bilo zanimljivo, jedino mislim da su studenti možda htjeli čuti više osobnih, praktičnih iskustava. Bilo kako bilo, mračni je na dobrom putu da postigne celebrity status među studenticama :)
@berislav – misliš, u predzadnjem slajdu;)

Bila na predavanj, loved the 5 monkeys story koju jedva čekam iskoristiti na nekoj sjednici vijeća učitelja. btw curama (uglavnom) sa predavanja ERP = Enormna Raspordaja Proizvoda…

[…] David opisuje kako su ga prilikom jednog predavanja na sveučilištu studenti zasuli pitanjima (zanimljivo, kad je naš Mračni gostovao na Riječkom sveučilištu studenti su se razbježali čim je bilo gotovo, što više govori o studentima nego o predavanju), te navodi nekoliko koja su bila vezana uz poslovne ideje. Preporučujem da pročitate post, a za lijene evo sažetka: […]

Svaka cast na ovom blogu!!
Zanima me mogucnost da se organizira jedno predavanje u Rijeci. Pokusavam na ovom blogu pronaci neki mail na koji mogu pitati vise detalja, ali ne uspijevam.
Evo, molim odgovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *