Categories
Business

ENC

Nakon što mi je jučer puknuo film, otišao sam skupa s pečatom do Hrvatskih autocesta i kupio si ENC uređaj. ENC uređaj (za one koji nisu znali) neće funkcionirati na cestama koje pokriva BINA Istra (uključivo i tunel Učka), odnosno na auto cesti do Macelja. HAC očigledno nije s njima uspio napraviti dogovor što je velika šteta.

3 replies on “ENC”

Već si ih imao na tapeti. I već smo iz popljuvali. Izgleda da ne pomaže.
Ja im se vozim svaki dan na ARZ (Autocesta Rijeka-Zagreb) sa ARZ Smartcardom, a uskoro ću i ja n ENC jer su prolazi stalno prazni. Od većih idiotarija kod ARZ-a, postojeći smartcard ne možeš prebaciti na ENC, nego je ENC “poseban” sustav. Poseban po količini idiotluka kod budale koja je sve to osmišljala i kod državno-zaposlene budale u ARZu koji je to prihvatio. A legendarni smartcard još uvijek ne skida svaki prolaz, nego imaju 15. u mjesecu saldiranja, pa ih još uvijek možeš natjerati u minus… Da je meni 5 minuta na vlasti, sve bi ja to rastjerao i krivično gonio zbog izrade takvog softvera i prihvaćanja i stavljanja u rad istog .

cell, not so fast…
naime upozorili su me da ENC će šljakati na autocesti nakon pola sata, osim na auto cesti rijeka-zagreb gdje će proraditi za dvadeset i četiri sata, što znači da i oni imaju saldiranja

i sada uzmi primjer da se voziš iz recimo osijeka u rijeku i nemaš kuna na ENCu, “napuniš” na ivanjoj reki ENC uređaj s friškim kunama i ja se dam kladiti da dođeš do postaje u lučkom i ovaj ti viče da nema kuna na računu, garantiram

da ne kažem da je iz meni nepoznatog razloga ENC uređaj barem 2x veći od slovenskog (kolega iz ureda je danas rekao da je to ok omjer, jer je i slovenija puno manja, nitko ne želi da uletiš u bregani na autocestu a digne se rampa na šentilju :)

Ovaj zadnji komentar za Sentilj me ranio :)

Nego, OPET ne kuzim kako cak niti u danasnje vrijeme ne mogu ponuditi uslugu transparentno na svim dionicama auto-cesta, bez obzira na koncesionare? Pa el toliki problem sjesti, dogovoriti se oko svega i rijesiti to na bezbolan nacin?

E….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *