Categories
Priroda i društvo

Otvoreno pismo Milanu Bandiću

Milan Bandić, moj gradonačelnik :)Poštovani gradonačelniče,

Svakoga dana, najmanje jednom, putujem iz smjera centra grada pokraj Importane galerije, po Vlaškoj do raskršća s Draškovićevom i starom Vlaškom kako bih skrenuo prema Ribnjaku.

Primjetio sam da kada god se na tom raskršću nalazi pripadnik prometne jedinice mladeži (ili kako se već zovu), prometni čep kojeg ti mladići i djevojke svojim nevještim upravljanjem naprave, rastegne se tamo sve do dna Draškovićeve ulice gotovo do hotela Sheraton. Za prelazak tih nekoliko stotina metara nerijetko mi treba i više od dvadesetak minuta. Istovremeno, nitko ne stoji na raskršću između Vlaške i Smičiklasove ili recimo Smičiklasove i Račkoga (što zbog nediscipliniranih vozača samo kreira dodatne zastoje).

Također, ako nadobudnog i u bijelo odjevenog mladića ili djevojke nema na gore spomenutom raskršću, tada promet ide daleko brže i lakše i čep se ne stvara.

Molio bih da zabranite reguliranje prometa na raskršću Draškovićeve i Vlaške, budući da se promet daleko bolje regulira sam.

Sa poštovanjem, mračni blog

Misao dana:
There is no traffic jam on the extra mile

6 replies on “Otvoreno pismo Milanu Bandiću”

istina je, nevjesti policajci samo prave guzvu – jednom sam isao do crikvenice, i kad smo se spustili s magistrale, krenula je grandiozna guzva – red vozila pa u prvoj, deset-dvadeset metara, pa stop – i tako jedno skoro sat vremena dok nismo dosli do mjesta meja, u kojem je policajac vehemetno mahao rukama i regulirao promet na krizanju gdje vozila dolaze s autoputa zagreb-rijeka i skrecu lijevo prema crikvenici — nakon sto smo uspjeli proci policajca, odvezli smo se dalje redovnom brzinom, bez daljnjih prepreka po cesti — dakle, autor pisma je vjerojatno u pravu kad kaze da ljudi koji stoje na krizanju nemaju ni najmanjega pojma koliko daleko seze steta koju cine :-))))))))

I još dodaj Milanu na dušu čep koji se svakog dana u špici (ujutro i popodne) stvara na novostvorenom raskršću kod Bundeka. Umjesto da su ostavili posebnu traku za one koji iz smjera Zapruđa idu prema Kajzerici i obrnuto pa prolaze ispod mosta (ispod Av. Većeslava Holjevca) oni su onemogućili smjer od Kajzerice prema Zapruđu (ispod mosta, nije moguće skretanje), a oni koji idu u obrnutnom smjeru voze se preko parkirališnih mjesta i preko pješačke staze jer bi inače gubili dnevno do 5 minuta (u najboljem slučaju) čekajući da se pomakne red onih koji se uključuju u promet na Av. V. Holjevca.

Ma jasno je meni da je Bandić preuzeo u ruke sve konce u Zagrebu, ali da još i promet kontrolira… ?!
Ne bi li bilo korisnije uputiti emajl ili obično pismo na adresu načelnika zagrebačke policijske uprave? ( Ipak je to njegov posao. )

Slučaj Bundek nema veze s policijom već s onim koji je projektirao novi prometni raspored i signalizaciju. Mislim da je to u nadležnosti nekog gradskog ureda.

može biti da se ja informiram samo u američkim serijama, no po meni totalno je logično da prometna policija bude pod gradskom jurisdikcijom iz jednostavnog razloga što je normalno funkcioniranje grada temeljna zadaća gradonačelnika, a promet je, kako se to lijepo kaže “žila kucavica” svakoga grada

ogromne količine vremena provodim u automobilu i pitam se često koji je mogući razlog za ponedina prometna rješenja; primjerice onaj semafor na bundeku je fakat samo idiot mogao smisliti pokraj već postojećeg podvožnjaka (vjerojatno postoji neki duboki razlog koji mi je totalno promakao)
Ili recimo ima na ilici u smjeru grada jedan komad žute trake između vrapčanskog potoka i kustošije; nije duži od 500-600 metara i ne vidim razloga zbog kojeg bi tamo bio

prometna policija je totalno nekompetentna rješavati probleme u gradu i iako je važno hvatati pijance ili prebrze vozače (myself included) mislim da bi daleko više napora morali ulagati u stvaranje discipline na cesti (primjerice kažnjavati vozače koji uđu u raskršće iako znaju da ga zbog gužve ne mogu proći za vrijeme trajanja zelenog svjetla), ekipa zakrči raskršće i kao šlag na tortu uleti frajer s jedanaesticom i trojim kolima i svemu skupa zada finalni udarac

puno se radi na korigiranju prometnih tokova, no policija uopće ne radi svoj posao i što se mene tiče to je problem

Dok nema posljedica zbog lošeg obavljanja posla, nema ni odgovornosti. A nisam čuo da je ikad itko u državnoj upravi odgovorao zbog toga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *