Categories
Blog Priroda i društvo

Kladionica…

Despair.com: When your best just isn't good enough.Jedna od meni najdražih definicija managera je da je to osoba koja donosi poslovne odluke na temelju nepotpunih informacija. ako malo bolje razmislite to je totalno točno, jer kada bi imali sve potrebne informacije tada bi odluku mogli donijeti i na temelju nekog uputstva ili pak na temelju računalnog softvera.

Poanta je naravno da taj manager napravi sve što napraviti može da prikupi maksimum informacija kako bi rizik odluke bio sveden na minimum. Managerske odluke su često subjektivne i često se moraju svesti na “feeling”, koji koliko god nepopularan bio, je ipak kriterij po kojem razlikujete uspješne managere od one druge, nešto nepopularnije grupe.

Poanta zašto sve ovo pišem (obzirom da u posljednjih desetak dana nema nijedne pristojne afere dostojne spomena ili barem kritike), je da smo na Bestseleru otvorili malu online kladionicu. Kladionica je otvorena za potrebe svjetskog prvenstva u nogometu za kojeg me uvjeravaju da počinje za nekih petnaestak dana u njemačkoj. Ideja bi bila da odete tamo, registrirate se i potom odaberete očekivane rezultate 48 nogometnih utakmica prvoga kola i osoba koja će biti najbliža stvarnim rezultatima osvojiti će pravi pravcati originalni nogometni dres hrvatske reprezentacije. Ukratko, pozbavali nogomet ili ne, s nepotpunim podacima možete donijeti kvalificiranu odluku i potom pokušati osvojiti nagradu.
Ja iskreno pojma nemam o nogometu, dapače kako sam se jučer dopisivao s Pticom, na nogomet (i sport općenito) ne mogu utrošiti čak niti negativne emocije. Ja to jednostavno ne razumijem.

Ono što sam htio reći je da sudjelovanje na Bestselerovoj kladionici ne košta apsolutno ništa i ako pobjedite svoj dobitak možete pokloniti nekom pretjerano zagriženom bratiću ili bilo kome tko bi takav dres smatrao velikim štosom. Ja sam se kladio da će apsolutno sve utakmice završiti sa 0:0; prilično nevjerojatno, no meni su se i čudnije stvari događale.

Misao dana:
We took a few bets, but we did agree to refund them all when the Pope slipped in the shower and injured himself.
John OReilly (Talking about their offer of 100,000 to 1 odds on the Pope being the next Glasgow Rangers soccer signing)

5 replies on “Kladionica…”

To na što si se kladio ne samo da je malo vjerojatno, nego je apsolutno nemoguće. Naime, pravila svjetskih prvenstava točno definiraju koje utakmice smiju završiti neriješeno, a koje ne. Kod ovih drugih, ako završe neriješeno u regularnom vremenu, pobjednik se odlučuje najprije produžecima, a onda jedanaestercima.

berislac: cool, to je jedino što mogu reći (činjenica je da pravila bestselera uključuju samo golove koji su napravljeni tijekom redovnog vremena utakmice i ne podrazumijevaju jedanaesterce)

moje poznavanje nogometa se svodi na to da imam dragog prijatelja koji je direktor u UEFAi i bio sam nekoliko puta kod njega u uredu, lijepa vila na ženevskom jezeru, totalna idila

Hmmm… primjetio sam jedan bug – kada kliknem na neki od linkova na članke u rubrici Svježe s Bestsellera na desnoj strani, stranica s odabranim člankom na Bestselleru mi se otvara unutar tog polja, tj. vidi se samo gornji lijevi kut stranice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *