Categories
Muzika

Turbofolk moment na koncertu U2

U nekome času, jučer na koncertu U2 na pozornicu se popela (ili su je popeli) neka djevojka koja je na Mysterious ways otplesala jedan komad skupa s Bonom.

Poslije pjesme, Bono ju je pitao kako se zove i dotična se zvala (a nadam se da se i danas zove) Simona. Tu je uslijedio omanji pandemonium na stadionu skupa sa skandiranjem “Simona, Simona” (vjerojatno na opće čuđenje grupe, zašto skandiramo baš njoj a ne njima).

Da bi U2 shvatio što se desilo morali bi prvo pogledati cijelu sezonu Farme i fenomenologiju koja iz toga proizlazi.

Eto, to je bio turbofolk moment na koncertu U2.

U2@Maksimir stadium (Zagreb)

9 replies on “Turbofolk moment na koncertu U2”

to samo govori da autor ne zna razmisljati dalje od “farme”, “turbo folka” i “simone”.

htio ti ili ne, simona je sastavni dio naše kulture (kakva god ona bila) i ako autor ne zna razmišljati dalje od toga, onda to sigurno nije bio u stanju niti ostatak stadiona, nekih 60+ tisuća ljudi :)

Koliko ja znam, ta djevojka je i 2005. bila na stage-u za vrijeme U2-ovog koncerta i vrlo je lako moguće da nema pojma tko je “naša” Simona, dakle da nije uopće s ovih prostora. To temeljim čisto na izvoru te informacije te da je na terenu, pogotovo u red zoni kako čujem, bilo jako puno stranaca.

A što se tiče smijeha i skandiranja, nije ni meni bilo jasno zašto se odjednom skandira njeno ime iako sam se pridružio kad sam vidio reakciju Bona, stvarno ga je zbunilo to… :)

A i sam sam se nasmijao kad sam čuo kako se zove kao i vjerojatno većina stadiona (mislim da se na snimci baš i ne čuje smijeh ali ja sam čuo jako glasan smijeh u tom trenutku). No, Marko, moram priznati da me začudila ova asocijacija na turbo folk, možda zato što me niti ne zanima tko je i što je ta Simona kao ni turbo folk, pa niti farma ali eto svjestan sam svega toga no ta asocijacija mi nije niti na kraju pameti bila – a nasmijao sam se čim sam čuo da se cura zove Simona.

ta djevojka je i 2005. bila na stage-u za vrijeme U2-ovog koncerta

kojeg koncerta?

ja samo kažem da je neuobičajeno da cijeli stadion skandira simoni kraj U2 koji su na pozornici, moje je mišljenje da je to bio hommage “našoj” simoni i to je po definiciji turbofolk moment (poslušaj pjesmicu, baš je dobra)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *