Categories
Priroda i društvo

Ne dirajte nam Šprajca!

Prije nekoliko dana u večernjem je listu objavljen tekst o tome kako su pojedini novinari izloženi pritisku od strane nadređenih. U samome tekstu ima i nekoliko navedenih primjera ali i Zorana Šprajca koji je rekao slijedeće:

Nakon pak Majićeve opaske da je glavni ravnatelj Vanja Sutlić kazao kako prema internom monitoringu ispada da u Dnevniku ima više SDP-a nego HDZ-a i ostalih, reagirao je Zoran Šprajc uzvrativši neka se Sutlić ostavi programa, jer to nije u njegovoj nadležnosti, neka ljude u Dnevniku pusti da na miru rade svoj posao, neka rezultate nadziranja i pritužbe iz stranaka rješava s čelnicima programa te neka više ne šalje poruke novinarima.

Saznao sam kako su Šprajca pozvali na sastanak u pravnu službu, što je uobičajeni postupak prije opomene pred otkaz i 30% smanjenje plaće. I dok je Denis Latin prošao istu proceduru prije nekoliko tjedana, razlika je u tome što je Latin javno istupio, dok je ovaj postupak nastao na temelju nečijeg prepričavanja internog sastanka održanog unutar kuće. Ispada tako da više niti unutar HTVa nije moguće izraziti neslaganje s odlukama i politikama koje su se rapidno počele mijenjati dolaskom Hloverke Novak Srzić na TV.


Nakon što je Šprajc odbio postati Hloverkinim pomoćnikom i tako se svrstati na njezinu stranu, logično je da se koristi svaki povod kako bi ga se diskreditiralo i po mogućnosti uklonilo iz dnevnika. Šprajc je jedan od urednika/novinara koji nema straha javno progovoriti o nepravdama ili stvarima o kojima svi sve znamo ali ih ne želimo javno reći.

Tumačite ovo kako hoćete, no čini se kako se neka već zaboravljena vremena polako ali sigurno vraćaju na prisavlje.

Misao dana:
You can cage the singer but not the song.

4 replies on “Ne dirajte nam Šprajca!”

Jep, slažem se, meni je Šprajc odličan urednik Dnevnika i ako HDZ kojim nevjerojatnim slučajem dobije izbore, strah me da će doći do cenzure, a time i degradacije koliko ono godina? 17? Otprilike.

ajde, ajde mrače najdraži…od tebe, kao svjetskog čovjeka :)) očekivali bismo tzv. fini pristup prema damama

nda, a taj ratio zastupljenosti SDPa i HDZa od 60:40 – kako to da se nitko ne buni, nitko ne viče: nije pravedno, mora biti podjednako, blabla..Hoću reć’ da je kojim slučajem ratio u korist HDZa, bi li netko od vas podviknuo: NEPRAVDA! NISMO SE ZA TO BORILI :)) Tak’ pitam samo…ko’ fenomen me zanima..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *