Categories
Politika Priroda i društvo

Oksimoron – ako sam ga ikada vidio

 

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će konferenciju u povodu Međunarodnog dana prava na pristup informacijama, u petak, 28. rujna 2007. godine, u Novinarskom domu, u Zagrebu, Perkovčeva 2, s početkom u 9,00 sati.Konferenciju organiziraju Središnji državni ured za upravu i GONG s ciljem analize stanja u provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama te razmjene iskustava domaćih i međunarodnih stručnjaka u ovom području. (vlada.hr)

Nije li ironično da je upravo Jadranka Kosor, osoba koja je stvorila aferu o prisluškivanju kandidata za savjet za razvoj civilnog društva dobila zadatak da upravo u takvom okruženju objašnjava postignuća HDZove vlade po pitanju prava na pristup informacijama. Sada je vrijeme da se podsjetimo premijerovih računa (kako onog iz Verone tako i ovog od prije nekoliko dana iz Dubrovnika).

Usput rečeno, u posljednjih godinu dana u nekoliko sam navrata koristio svoje pravo na pristup informacijama, niti u jednom slučaju nisam dobio podatke koje sam tražio (dobio jesam podatke, ali ne one koje sam tražio) i uopće ne dvojim da je neki marljivi državni službenik to upisao u svoju tekicu kao uspješno riješeni zahtjev.

p.s. gledam sada ovaj quote kojeg sam danas izabrao, pa si nekako mislim, možda smo svi mi taj zakon o pravu na pristup informacijama skroz krivo shvatili, možda je to pravo Jadranke i njoj sličnih trolova da sazna sve o nama što joj se svidi, a ne obrnuto?

Misao dana:
We are rapidly entering the age of no privacy, where everyone is open to surveillance at all times; where there are no secrets from government.

One reply on “Oksimoron – ako sam ga ikada vidio”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *