Categories
Priroda i društvo

Najava događanja – IM WOM Konferencija

Čitam ja tako danas monitor.hr i naletim na vijest (u kojem spominju mene kao veliko iznenađenje). Iskreno, i ja sam se iznenadio:

Agencija Integralni marketing i komunikacije na svojoj “prvoj virtualnoj konferenciji za medije” na svom je youtube kanalu predstavila IM WOM Konferenciju, koja će se održati 16. i 17. listopada u Zagrebu. „Američki stručnjaci iz područja marketinga i odnosa s javnošću počeli su nedavno razvijati Word of mouth strategiju koja u svojoj osnovi zapravo nije ništa drugo nego ono što je stoljećima poznato kao trač. Tako smo mi, kao prave žene, odlučile od naše mane napraviti profesiju i završiti WOM edukaciju u SAD-u,“ izjavila je Ankica Mamić, direktorica agencije IM Zanimljivo je da će među stranim i domaćim stručnjacima na konferenciji posvećenoj ‘Word of mouth’ metodi (“usmena predaja”) predavati i bloger Mrak.

Ako budete u prilici, svakako navratite na konferenciju. Ja neću doduše pričati o traču, nego o distribuciji informacija putem interneta, spominjati ću Malcolma Gladwella i Chriss Andersona i njihove tipping point i long tail teorije.

U ovome trenutku to je moj jedini predviđeni javni nastup u Zagrebu do kraja godine, pa ako me baš netko želi vidjeti i upoznati, eto prilike.

Misao dana:
On behalf of the elephants, thank you for listening.

9 replies on “Najava događanja – IM WOM Konferencija”

“Long tail” mi je odlična knjiga, dok mi Gladwell baš nije sjeo. “Tipping point” je na momente sjajan – onaj prvi dio gdje opisuje važnost uloga poveznika, znalaca i trgovaca, ali onda se odjednom u jednom dijelu razvodnjava i gubi u bespotrebnom teoretiziranju oko nekih stvari koje su same po sebi jasne, recimo neki od onih primjera za moć konteksta (teenageri i cigarete, grafiti u podzemnoj i kriminal i te spike).
“Freakonomics” je recimo isto na tu foru, ali osobno mi je puno zanimljiviji jer se frajer žešće potrudio da dokaže te svoje teorije.

Što se tiče word of mouth marketinga, tu mi rula Godinova “All marketers are liars”. Nisam neki njegov fan, ali čovjek je stvarno na genijalno jednostavan način ušao u bit priče o “širenju glasa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *