Categories
Putovanja Video

Chicago 2007

Eto mene dakle u Chicago-u. Putovanje je prošlo dosadno, znam da nije nešto ali kada se vozite avionom, dosada je kvaliteta koja se traži. Krenuo sam sa zagrebačkog aerodroma koji se u nekim svjetskim okvirima može uspoređivati s malo većim autobusnim kolodvorom, zaglibio na Heatrowu u bezgraničnim security provjerama (malo je bila frka s vremenom, gužva povelika, pa sam u panici hoću li stići na let zaboravio skinuti remen i bberry pa sam zaradio i dodatni security check te test na eksplozive – apparently moj bberry je siguran i neće eksplodirati).

Do US of A sam letio sa United Airlines u Boeingu 777 i sjedio sam na predzadnjem sjedalu u avionu (što znači da sam bio blizu neograničene količine pereca i Coca&Cola-a), u avionu sam pogledao 300 koji svakako preporučam vidjeti (genijalan film, ali genijalan, sjajna fotografija, odlična priča i još bolji dijalozi), još jednu komediju s Will Ferrelom (nešto o klizanju, film nije toliko dobar da odete u kino radi njega ali dovoljno dobar za videteku ili subotnji film na TVu), dovršio sam Malcolm Gladwellov Blink, i Nosferatu od Roberta Dohretya (dio Area 51 serije). Zanimljivo da Nosferatu u jednome času govori i o dijelu Grčke povijesti koja je opisana u filmu 300.

Stigao u Chicago u 15h po lokalnom vremenu (dakle oko 22 po zagrebačkom), zaglibio na imigrationu gdje je također bila gužva i potom čekao kofer nekih sat vremena i taman kada sam izgubio nadu i pretpostavio da je završio u Murmansku sletio je kroz otvor na stropu u moje ruke. Odsjedam u Hyatt Regency Chicago hotelu koji je smješten doslovce u centru grada, točno na mjestu gdje Michigan avenue završava a počinje glasoviti Magnificent mile. Hyatt nema shuttle autobuse do O Hare aerodroma pa sam bio prisiljen koristiti uobičajeni autobus koji se nije pojavio tako da sam na kraju podijelio taksi s nekom starijom židovkom koja se taman vratila iz Izraela i nakon 24 sata putovanja je imala štogod za zamjeriti customer servisu autobusne kompanije, te nekom curom koja se vratila iz Kine i kako se činilo po broju kofera dramatično dodatno narušila uvozne kvote kineske robe u ameriku.

Temperatura je blizu 40C i za nas koji se odjevamo u crno nije baš idealno vrijeme za šetanje.

Snimio sam jučer navečer tijekom šetnje Millenium park koji me prije dvije godine fascinirao, pa sada i vi možete vidjeti gdje se krećem. Večeras je kick-off party konvencije na kojoj sudjelujem, no o tome više u slijedećih nekoliko dana.

Misao dana:
Whether we look at the glass as half empty or half full it doesn’t matter- both reveal our inherently human condition – we all are missing something – what you use to fill the emptiness will make the difference… for eternity.

11 replies on “Chicago 2007”

Ja sam kupio remen sa plastičnom kopčom, baš zbog tih neugodnosti na aerodromu. Ne pitaj gdje…

heh, skoro smo se sreli u Londonu… :-)

moram primjetiti da su u VB poprilicno strozi u sigurnosnim kontrolama nego kod nas.

i da, ZG aerodrom bi trebalo malo update-ati. zaista imas dojam da si na autobusnom…

Hrvatska Vlada i Grad Zagreb dogovorili su danas izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Pleso, koji bi se gradio na mjestu sadašnje vojne baze Pleso, izjavili su novinarima premijer Sanader i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nakon sastanka u Banskim dvorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *