Categories
Politika

Božidar Kalmeta

Božidar Kalmeta, ministar turizma, pomorstva prometa i veza

Da pitate Božu, on bi zasigurno rekao kako ovo s njime nema nikakve veze, no ja eto nekako povlačim nevidljive crtice i spajam ono što se Jutarnji nije usudio spojiti.

Osim Miočića uhićena su još trojica Zadrana. Sumnjiči ih se da su od poduzetnika tražili 100.000 eura na ime navodnih usluga kojima su Valentiću osiguravali poslove na obnovi kuća na području Cetingrada i okolice na slunjskom području.

Danijel Miočić je dugogodišnji vozač ministra Božidara Kalmete, a optužen je da je reketario poduzetnike u Zadru kako bi im osigurao poslove. Ono što je zanimljivo u cijeloj priči je činjenica kako je Miočić vozač, a vozači nisu baš osobe koje u nekom sustavu mogu utjecati na odluke o tome kome će koji posao biti dodijeljen. Stoga, ili funkcija vozača u uredu Zadarskog gradonačelnika tj. ministra pomorstva prometa i veza ima neke začuđujuće i totalno neočekivane ovlasti, ili pak Miočić ima nekakvu vezu koja mu pomaže da se posao kanalizira u određenom smjeru.

Oduvijek sam tvrdio kako je vrijeme provedeno u automobili idealno za obaviti pojedine razgovore (bili oni telefonski ili osobni).

Misao dana:
The current state of the news media is partially to blame for the public’s general lack of information vital for responsible citizenship in a democracy. The news media has become an aspect of show business, offering merely infotainment. It has evolved into an entity that tends to function as a public relations agency for wealthy and powerful multinational corporations, members of Congress, the current Presidential Administration including the administrations that preceded it. The news media is being utilized as a political tool of suppression and propaganda by those in power, and propaganda is psychological in nature. Full of half-truths and utter misinformation, it’s an arrogant and very commercial strategy that is implemented because it appeals to emotions, fear being the main one relentless talk of national security, personal and community safety, can trigger childhood insecurities and indoctrinated views of authority.

9 replies on “Božidar Kalmeta”

Kad smo kod prometa, vidim da je Lexus stigao u HR, pa pretpostavljam da uskoro mozemo ocekivati kakav post na tu temu od zagrizenog Toyotista poput tebe? :)

da, lexus je tu i poprilično sam dobro informiran na tu temu i očekujem u slijedećih nekoliko tjedana da će pasti neka testna vožnja, uz malo sreće neki produženi vikend za volanom

Prije par godina namjeravao sam nabaviti 2 helikoptera za turističke letove iznad plitvica. Kalmeta mi je tražio za dozvolu 200000EUR (na ruke).
Macola

to o manipulacijskom prostoru vozača u državnim, gradskim, općinskim i inim institucijama je stvar o kojoj bi se dalo razgovarati. svojevremeno je krenula (i po novinama) slična priča s vozačem milana bandića, koji je tada bio u prvom gradonačelničkom mandatu. no, čovjek je ubrzo umro pa mućke oko krivotvorenja diploma, markica za cigarete i sličnih papirića u koje je navodno bio upetljan po liniji svašta-mi-je-dostupno nisu dalje istraživali.

U Kalmetinom ministarstvu, osobito u resoru turizma, kriminala ima napretek. Vesna Rajković, načelnik uprave u resoru turizma platila je svoje mjesto načelnika. Vlast se stalno kune da joj trebaju sposobni ljudi, a riječ je o osobi koja ne poznaje turističku problematiku, životno iskustvo je stjecala na bauštelama, ne govori ni jedan strani jezik osim bosanskog. Ta osoba po osobnim nalozima državnog tajnika Zdenka Mičića i pomoćnika Želimira Kramarića provodi kriminalne torture prema službenicima, vrijeđa ih, oduzima im posao, provodi najgori mobbing, pa je tako uspjela otjerati jednog stručnjaka, mladog doktora znanosti koji sada sprema sudsku tužbu protiv nje i njenih nalogodavaca, ali je dovela svoju dobru prijateljicu iz Ministarstva kulture, Mandu Horvat, pa njih dvje sada žare i pale. Glavni joj je ljubimac Ivica Miočić, bliski rođak reketara/kriminalca Miočića, Kalmetinog vozača koji sada sjedi u zatvoru. Interesantno je da je Ivica Miočić došao bez javnog natječaja, da se radi o pripravniku no on svejedno putuje po Hrvatskoj i dobiva za to dnevnice. Vesna Rajković, zatim, uzima proviziju od onih kojima osiguarva kredite za obnovu baštine, suvenire i kulturno-turističke proizvode, a sve uz blagoslov čelnika, državnog tajnika Mičića, pomoćnika Pende i Kramarića i tajnika ministarstva Luke Živanovića s kojim je njena obitelj u bliskim prijateljskim vezama, tako se sama hvali po Ministarstvu. Vjerojatno ni za sve to ministar Kalmeta ne zna. To je samo mali dio slike onoga što se događa u tom ministarstvu, a bit će još toga jer stručnjaci koji su nedavno otišli pripremaju sudske tužbe. A da ne govorimo da visoko rangirani zaposlenik HTZ, Zdenka Šutak, na plaći u HTZu, sjedi u Ministarstvu i sa Zdenkom Mičićem kroji politiku zapošljavanja i ostalo. Pa, tu je onda bio i stanoviti George, Kalmetin najbliži suradnik koji je čelnike učio engleski, špijunirao i radio protiv zaposlenika, a sve uz Kalmetin blagoslov i enormno visoku plaću.

Kalmetino ministarstvi je pravo leglo kriminala. Imam neka iskustva sa tim ministarstvom i znam kaj govorim, ali iz vlastite sigurnosti o tome ne želim ovak javno govoriti.
Ja sam više zabrinut zbog nas koji pušimo sve njihove laži i bez organiziranog javnog neposluha toleriramo njihovu pljačku.
Vidite, svi znamo da sad Kalmeta laže, sigurni smo da je znal kaj mu vozač dela, a ak nije, to bi tek trebal biti razlog za ostavku. Kako je moguće da netko ima službenog vozača 14 godina, ostavi mu sina na čuvanje, a ne zna kaj taj u “slobodno” vrijeme dela? Kaj se Kalmeta nije zapital kak mu vozač ima takvu kuću, a zna da mu je plaća takva kakva je.
Sve bu prošlo sa malo piskaranja po novinama, nekakvom “istragom” i na kraju se bu sve zataškalo.
Da utješim malo HDZ-ovce, ni za vrijeme koalicije nije bio puno bolje, tam se isto navleklo svakave bagre koji su se samo hteli nazgrtati novca.
Ljudi, valjda nam je tak suđeno, ne vidim izlaza iz ovog začaranog kruga.

[…] Mrak.org – Božidar Kalmeta Post a comment | Trackback URI […]

ZNAM JA STO JE KALMETA RADIA 80 TIH I JA IMAN DOKUMENTE OD MOG CACE KOJI JE RADIJA U MINISTARSTVU ODBRANE ONDASNJEG VRIMENA A ON MORE BIT I ZNA O KOM SE RADI DOK JE RADIJA I ZA KOMUNJARE ONO VRIME A SAD PRODAJE MUDA ZA BUBREGE,DOK JE KALMETA BIJA SE UVLACIJA U OPCINU ZADAR ALI CU JA TO SVE DAT NA VIDJELO PA CE GA ON POPUSIT PRAVO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *