Categories
Priroda i društvo

Ivica Kirin u klauzuri

Kaže zadnji Feral:

Gdje je nestao ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin? Je li netko već prijavio Kirinovo misteriozno iščeznuće iz javnoga života? Je li se policija možda već upustila u potragu za svojim nestalim šefom koji je, do prije samo koji mjesec, bio sveprisutan u medijima i čiji su medijski nastupi bili prepričavani po kavanama i širili se internet-predajom? Tolike rasprave o organiziranom kriminalu, korupciji, pogibijama u prometu i ukidanju propisa o tzv. nula promila, a legendarnog ministra nigdje: da se čovjeku stvarno nije nešto dogodilo?

Ne, nije mu se dogodilo ništa strašno i nema potrebe da se pokreće potraga po šumama i gorama: prema Feralovim informacijama, Kirinu je, jednostavno, Vladin glasnogovornik i najbliži Sanaderov savjetnik Ratko Maček izdao strogu zapovijed o zabrani istupanja na radiju i televiziji, jer svaki ministrov nastup u kojemu ovaj mora izgovoriti više od dvije prostoproširene rečenice za sobom povlači internetsko seciranje i salve smijeha u širokim narodnim masama. Kirin se zasad striktno pridržava Mačekove naredbe koja će, po svemu sudeći, potrajati do izbora, a onda neartikulirani mladić iz Virovitice više i neće biti bitan. Ministarsku fotelju ubuduće će moći samo sanjati, bez obzira na ishod izbora, a aktualni ravnatelj policije Marijan Benko već je započeo pripreme da preuzme ministarsku dužnost, ako HDZ uspije zadržati vlast.

A Business pak nadodaje:

“Nastupi i izjave ministra Kirina u javnosti se često izokreću na različite načine i zloupotrebljavaju, pa je stoga u MUP-u postignut interni dogovor da ministar prorijedi svoje pojavljivanje u medijima”, izjavio je za Business.hr glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Dakle, Ivica Kirin, samozvani ministar unutarnjih poslova sada sjedi zatočen u svome megalomanskom uredu u sjedištu MUPa i vreba priliku da se ukaže pred medijima. Može biti da je jedan od razloga što Šeks ne prekida sjednicu je upravo to što bi se Kirin morao pojaviti na aktualnom satu?

Misao dana:
V: Would you… dance with me?
Evey Hammond:
Now? On the eve of your revolution?
V: A revolution without dancing is a revolution not worth having!

4 replies on “Ivica Kirin u klauzuri”

Vidio sam Mr. Yubito Kirina u subotnjem Jutarnjem kako sa Mesićem i predsjednikom Republike Mađarske Laszlom Solyom otvara novouređeni park sa uskotračnom lokomotivom u Orahovici. I baš se lijepo smiješi u kameru :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *