Categories
Priroda i društvo

Opet brze&kratke

Svega nekoliko rečenica jer danas nemam nisam u raspoloženju baš što za reći:

  • Indexovci ulovili niti manje niti više nego (barem meni) najsimpatičnijeg ministra Petra Čobankovića u sitnonoćnom posjetu kockarnici. Da li je ovo trenutak opuštanja ili veći problem vidjeti ćemo (baš kao što ćemo vidjeti hoće li ovo prerasti u malo više od vijesti na indexu).
  • U Maksimiru je predsjednik Mesić podržao prijedlog Ljube Jurčića o oporezivanju kapitalne dobiti. Istovremeno je izzviždan Damir Polančec (opet), a nakon toga je iskritizirao Jurčićev prijedlog kao besmislen (vrijedi spomenuti kako je Polančec vlasnik većeg broja dionica Podravke, od kojih je dio nedavno unovčio, pa je stoga donekle razumljivo da se bori protiv poreza koji bi njega direktno zakvačio).
  • U tijeku je komemoracija za Ivicu Račana, preporučam da bacite pogled na Knjigu sućuti koju je SDP otvorio na svojim stranicama i prelistate misli koje su ljudi ostavili u posljednjih nekoliko dana. Vrijedi malo razmisliti o tome.

Toliko za danas.

Misao dana:
I’ve seen things you people wouldn’t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near Tanhauser Gate. All of those moments will be lost in time like tears in rain. Time to die.

3 replies on “Opet brze&kratke”

Jesmo mi gledali isti dnevnik?

Mesić je, koliko sam skužio opet bulaznio i bezobrazno kao i uvijek pričao gluposti… Ne o porezu na kapitalnu dobit, nego porezu na ukradeni kapital…

Da je svaki put kad je cvilio o opljačkanom novcu i ratnim profiterima priložio jednu kunu, dosad bi već država bila obeštećena…

“Mesić je sindikalcima i građanima okupljenim kod velike pozornice u maksimirskom parku poručio da bi se dio kapitala koji je opljačkan u privatizaciji mogao vratiti kroz oporezivanje kapitalne dobiti i velikih nasljedstva.

Oni koji kažu da ne treba oporezivati kapitalnu dobit su oni koji su tuđi kapital, na razne načine, prebacili na svoje ime, istaknuo je Mesić koji je time zapravo podržao prijedlog gospodarskog programa SDP-ova ekonomskog stručnjaka Ljube Jurčića.”

Da, dobro sam zapamtio, opet je počeo svirat o pljačkanoj imovini… zato i jesam rekao da priča gluposti… Kakve veze ima kapitalna dobit sa tajkunima? Zanemarive i neizravne, ali njemu dovoljne da bi iskoristio Jurčićev prijedlog kao novu prigodu da agitira pred narodom i “zalaže se” da se vrati taj ukradeni novac… gori je nego Jadranka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *