Categories
Politika

Branimir Glavaš (opet) u zatvoru

Branimir Glavaš ispred Osiječkog HDZa

Jučer je Branimir Glavaš proveo cijeli dan u uniformi čekajući policiju koja ga je na kraju dana (valjda nakon dnevnika) prošetala do zatvora.

No, pao mi je na pamet jedan članak iz Zakona o obrani:

10. Zastave, znak i oznake u OruŽanim snagama

Članak 115.

Postrojbe Oružanih snaga imaju svoje zastave.

Zastave postrojba Oružanih snaga propisuje vrhovni zapovjednik na prijedlog ministra obrane.

Članak 116.

Znak Oružanih snaga sadrži grb i naziv Republike Hrvatske.

Izgled znaka Oružanih snaga, oznaka činova, dužnosti i pripadnosti granama, rodovima, službama i strukama, oznaka zapovjedništava, postrojba i ustanova te izgled vojnih odora propisuje ministar obrane.

Osobama koje nisu pripadnici Oružanih snaga zabranjeno je nošenje vojne odore i dijelova vojne odore s propisanim oznakama.

Toliko o tome. Podsjetio bih samo da je upravo Branimir Glavaš bio instrumental kako bi Ivo Sanader postao predsjednik HDZa (a ne govorim sada o navodno ukradenim glasovima, nego o cijelom liku&djelu Glavaša i njegove ekipe na konvenciji HDZa kada je Ivo “izabran”). Politika je znaju svi što pa se neću ponavljati. Nemojte slučajno slučaj Glavaša zamijeniti s pravom i pravdom jer se bojim da to ovaj puta nije slučaj.

Misao dana:
Never think that war, no matter how necessary, nor how justified, is not a
crime.

13 replies on “Branimir Glavaš (opet) u zatvoru”

BG je rezervni brigadir? Ili umirovljeni brigadir? Anyway, po tome bi zakonski pokrio svoje pravo za uniformu. Iako mu je prijetnja kažnjavanjem zbog nedozvoljenog nošenja uniforme najmanji problem u ovom trenutku

pala je neka diskusija na tu temu i postoje pravila u kojim okolnostim se smije nositi uniforma i ovo definitivno nije to

ali slažem se, to mu je najmanji problem u ovome času

Svaki časnik i dočasnik (uključujući i sve sa časnim otpustom, a to je i B.G.) ima pravo na nošenje svečane odore i u “svečanim prigodama u osobnom životu” – što uglavnom pokriva to da se netko kome je do toga stalo smije ženiti u uniformi (ili kumovati, ići na sprovode…). Smatram nespornim kako je on od svog odlaska u pritvor načinio svečanost (uključujući burek i rakiju), tako da za to ima bar neko pokriće.

Nije on kriv što je dobio čin i uniformu, da mu nisu dali , nebi ju dobio, i sad ju smije nosit jer ju ima, a to nekome ne odgovara…što je smiješno…tražiti tu nekakav članak u zakonu, stvarno nije baš normalno.Toliki se zakoni krše, a ovaj mislim da ne, jer nije to aktivna uniforma. Oni koji su mu dali istu, sude ga, što je jako interesantno, tipično Hrvatski, brat brata sudi…strašna zbilja i sramota, čak se i Lordovi osvajaći sad smiju…

Pa koliko ja znam, nitko sem Glavaša nije imao priliku ni sam odšetati u zatvor u pratnji prijatelja.
Napravio je pravu predstavu i politički skup pred zatvorom.
Sramota.

Sem toga, moj prijatelj ne može šetati sa svojim tatom nikada više upravo zbog Glavaša i njegovih bolesnih ideja i nauma koje je sproveo u djelo i okaljao lice Domovinskog rata i cijele nam države i nas građana.

Mrak, Vlada ima “novi web site”. Vidim da imaju novi CMS (eZ publish, open source, umjesto Perpetuumovog iSitea), no što je stvarno dodano i mijenjano, pitanje je… Kolika je cijena plaćena i za što (“nema mjesta na serveru” ne drži vodu), pitam se.

zigzig,
znam za novi site vlade i actually sam bio donekle uključen u to jer sam imao sneak_peak prije nekoliko tjedana i pregledavao sam live verziju u posljednjih nekoliko dana (par nekih detalja je na moju sugestiju promijenjeno, da se pohvalim)

site je ok (teško mi je to reći i napisati ali što je tu je), no mene zanima prvnstveno sadržaj i treba vidjeti kako će taj site izgledati za tri mjeseca jer naravno da su ga sada lijepo napunili i iskonfigurirali; treba vidjeti što će se desiti kada to birokracija uzme u svoje ruke

pitanje cijene je nešto o ćemu će se sigurno još puno pričati i index je već o tome pisao, a garant će pisati još (i to bi taman sada moglo “koincidirati”)

(iza sitea stoji firma neomedia, ista ona koja je radila hitrorez, hitro i otvorena vrata)

Sajt nije ok nego odličan za hrvatski prosjek (strukovno gledajući). Upravo zbog toga sumnjam da je to sve odradila sama neomedija, nego prije da su outsourcali nekog drugog…

Negdje mi je u uhu ostalo da stranice koštaju 200.000kn, te da su ih dečki dobili bez natječaja. Ako je to točno, zanima me zašto se takav posao daje firmi koja se bavi izradom web stranica, a od 2002. online ima svoje PRIVREMENE stranice bez porfolia, klijenata i slično.

Osim toga, bilo bi za očekivati da za 200.000 kuna Vlada dobije moderne stranice koje su napravljene po nekim standardima, ali stranica ne prolazi W3C kontrolu. Na početnoj stranici ima čak 44 greške u kodu (to je vjerojatno, kako sami kažu “plod višemjesečnog rada”), a ponosno ističu:
[i]Vladin portal su prve web stranice javne uprave u Hrvatskoj koje iz temelja poštuju moderne web standarde.[/]

Za očekivati bi bilo i da se ljudi za 200.000 kuna potrude, pa sami nešto naprave, a ne da se koriste besplatnim CMS sustavom i onda to masno naplate. Podatke o korištenju besplatnog CMS-a možete bez problema vidjeti u sourceu stranice:

Na eZpublish stranici vlada.hr nije navedena u referencama, dok se recimo tamo nalazi SDP:

Niko, html validacija je opcionalna stvar, u ovom slučaju nije ni nužna, jer je stranica rađena po standardima, i ove greške koje su na validatoru prisutne neće nikome poremetiti prikaz stranice. Mnoge od tih grešaka su gotovo nebitne, ali ih je često nezgodno u phpu anulirati.

Za očekivati bi bilo da se na standarde pozivaju oni koji znaju šta pričaju!!

Činjenica da im spočitavaš korištenje open source rješenja samo pokazuje da nimalo ne poznaš tematiku. OS rješenje rijetko kad stvarno smanjuje cijenu izrade određenog projekta, ali nudi mnoge prednosti. Pošto sam i sam koautor vrlo kompleksnog CMS-a, mislim da znam o čemu pričam.

Portfolio tvrtke je nebitan, jer on inače služi privlačenju novih klijenata. Prilikom javljanja na natječaj, ili sklapanja posla preko preporuke, naručitelj će svakako temeljito ispitati prethodne radove (ako ga zanimaju), tako da ti ni to ne stoji.

Inače ne bih branio Neomediju ni izbliza, no ovakve kvazi primjedbe ne služe ničemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *