Categories
Blog Internet Politika

Nacional i satovi

U Nacionalu koji je danas izašao na kioske imate na sedam stranica tekst o korištenju interneta u političke svrhe. Tekst govori dobrim dijelom o američkim izborima i korištenju jubito-a, dok se dio teksta odnosi na hrvatsku internet scenu, a dio teksta govori i o pollitici.com.

Ovo je izjava koju sam dao za Nacional:

“Pollitika.com je danas centralno mjesto za ‘građansku’ politiku na hrvatskom internetu, odakle možete poslati svoju osobnu poruku obnašateljima vlasti. Činim sve što mogu da predizbornu kampanju prebacim u internet arenu, prostor u kojem smo svi ravnopravni i u kojem novac ne znači mnogo, a ideje, iskrenost i argumenti znače sve. Internet je naša prilika da demokracija doista zaživi, baš kao što je i prilika da sve čimbenike političkog života razotkrijemo do kraja. Naše političke stranke misle da je internet vrsta prospekta ili brošure i njihovo najveće dostignuće je da na kraju brošure stave kupon za učlanjenje. Ne razumiju što je internet, a još im je manje jasna prijetnja koju on predstavlja. Ako govorimo o ‘Kiro prosviro’ i sličnim uradcima, smatram ih antologijom hrvatske gluposti i iznimno je važno da ti isječci poput muzejskih izložaka ostanu sačuvani na internetu. Mislim da je uvreda Vladi da ima jednog takvog ministra u svojim redovima, isto kao što ovu Vladu smatram uvredom hrvatskim građanima jer tolerira da takvi mediokriteti određuju i utječu na moju i vašu budućnost. Ako ćemo ozbiljno, YouTube je sjajan alat koji nam pomaže da razotkrijemo političku kliku za šarlatane, manipulatore, lažove i nesposobnjakoviće. Hrvatsko političko pamćenje je vrlo kratko, možda mjesec ili dva, no uz pomoć YouTubea svi se mogu prisjetiti što je premijer govorio na Splitskoj rivi 2001., gdje su nestali kilometri autoceste, što se govorilo o Brodosplitu ili Sunčanom Hvaru. Prije 6 mjeseci imali ste dvoje-troje aktivnih članova YouTubea koji su objavljivali videoradove, danas ih imate desetine a možda i stotine i to je sjajno. Revolucija neće biti na televiziji, revolucija će biti na YouTubeu i blogovima”, zaključuje Mrak, pokretač stranice pollitika.com.

Danas zasjeda i povjerenstvo o Sanaderovim satovima, pa će danas sigurno doći neka sasvim nova interpretacija Sanaderove obveze, veselim se unaprijed.

Misao dana:
I stand by all the misstatements I may have made.

7 replies on “Nacional i satovi”

prestao sam vjerovati nacionalu onog trenutka kada nije objavio popis hrvatskih tvrtki koje su prodavale i koristile u proizvodnji GMO hranu. Nacional se puno puta dokazao kako može doći do svih informacija, ali da ovo nisu mogli naći i objaviti za dobrobit i zdravlje svih građana ne mogu im oprostiti.

Prva reakcija: e nije me mrak sad navukao da idem po nacional. To i onako pratim na netu.
Druga reakcija: ček’, baš me zanima koliko toga ću na tim stranicama pronaći od onoga što sam već pronašla na netu i preko blogova i iz sranih medija koji se intenzivno bave temom.
Što li će biti :)) ?

1. Od nedostatka informacija gora je samo poplava dezinformacija.

2. Revolucija se ne desava na nekom mjestu u prostoru negu u glavama ljudi.

3. Razotkrivanje odlicna stvar, ima se toga za razotkrivati jos … pa od stoljeca sedmog, steta sto nemamo svi pristup arhivama HTV-a… hm… dal’ se netko sjeca slucaja kradje arhivskih materijala sa HTV-a? Joj kak bi ja htio objaviti neka obecanja ludom radovanja… :-)

Čini mi se kako je to ono na što sam mislio kod prvog u životu javljanja.Svaka čast.Sada samo treba angažirano opčinstvo.Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *