Categories
Politika Putovanja

Karlina lista

U srijedu u 20:15 sati na drugom programu HTVa biti će prikazan dokumentarni film Karlina lista. To je dokumentarac o Carli del Ponte i njezinim naporima da iza rešetaka spremi ratne zločince. Dokumentarac je za nas zanimljiv ne samo radi toga što daje perspektivu razlike u odnosu na Haag između Hrvatske, Srbije i Bosne – nego i neposredno govori o tome što je vlada Ive Sanadera učinila kako bi se Ante Gotovina našao u Haaškom pritvoru.

Haag i Haaški sud nisu teme o kojima pišem, no ono što je u dokumentarcu zanimljivo je usporediti odnos vlade Ive Sanadera i Haaške tužiteljice sa Sanaderovim nastupom za potrebe “domaćeg tržišta”. Pogledajte dokumentarac jer bi se mogli iznenaditi.

Misao dana:
We who have seen war, will never stop seeing it. In the silence of the night, we will always hear the screams. So this is our story, for we were soldiers once, and young.

2 replies on “Karlina lista”

ova misao od Harold G. Moore-a iz knjige i filma “We were soldiers once, and young” nešto je najbliže definicija poremećaja posttraumatskog ratnog stresa što sam ikad čuo/pročitao.

A što se Ive tiče, dovoljno je pogledati kako je pričao na Rivi da bi postao premijer…Prije nego je postao premijer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *