Categories
Priroda i društvo

Branko Vukelić, ja ne kužim tog čovjeka

Despair.com: None of us is as dumb as all of us.Navodni ministar gospodarstva BrankoVukelić kojeg uvijek rado spominjem, predao je (kao i ostatak vlade) najnovije verzije imovinskih kartica. Prema novoj imovinskoj kartici, ministar je prijavio svega 50.000kn pokretne imovine. Ako kažemo da je pokretna imovina sve ono što nije prijavljeno u ostatku imovinske karticu (a kako su to Ana gogo Lovrin te još neki mudri HDZovci primjetili) poput plastičnih operacija, krzna, ogrlice, naušnice, kravate i ostaloga onda se postavlja pitanje što možete strpati u tih 50.000kn?

Recimo, moja CD kolekcija vrijedi više od pokretne imovine ministra, a čini se i biblioteka. Koliko odijela ste izbrojali na ministru? Koliko košta jedna osnovna kuhinja, ili kupaona? Ili ugradbeni ormar? Plasma televizor?

Uostalom gdje je Branko sakrio 6mil USDa koji nedostaju u Brodosplitu, to je isto pokretna imovina, zar ne?

Doduše, moguće objašnjenje njegovog slabog stanja pokretne imovine je i novogodišnja krađa kada su ga lopovi počistili (usput rečeno, sada lopovi imaju fini popis na kojem se lijepo vidi tko ima koliko imovine, pa nije teško donijeti odluku hoćete li se opredijeliti za nečiji auto ili pak za daleko vrijednije pokretnine).

Beskrajno mi je zanimljiva ta situacija s imovinskim karticama jer je Ivo&Co udovoljio formi koja se od njega tražila. Kao prvo, kompletna vlada (a čini se i većina HDZovaca) je odlučila osvježiti svoje kartice dodatnim informacijama koje same po sebi ništa ne znače ali istovremeno uspješno zatvaraju svaku diskusiju o tome da li nešto je ili nije prijavljeno. Isto tako, ovakvim ispunjavanjem kartica samo pokazuju svoj stav o javnosti koja je od njih očekivala (a dr. Ivo obećavao) demokratski iskorak, koji se eto, nije dogodio (uh razočarenja li, i još jednog u nizu iznenađenja); jer, u krajnjoj liniji nije bila bit u tome koliko premijer takve imovine ima nego kako ju je stekao, a ovom karticom to i dalje ne znamo.

I kada smo opet kod satova, samo da podsjetim da je samozvani spin doktor Ratko Maček u Otvorenom 11. siječnja obećao pokazati račune za satove, ali i račune iz Verone (te načine kako su kupljeni), no niti jedno niti drugo a defnitivno ne i treće do današnjeg dana vidjeli nismo.

Misao dana:
None of us is as dumb as all of us.

4 replies on “Branko Vukelić, ja ne kužim tog čovjeka”

mislim, svaka im cast – predstava koju su izveli prakticki parodira samu sebe – napisali su imovinske kartice, iz kojih nista nije vidljivo, a forma je zadovoljena. jos jedan zakon u Hrvatskoj sveden je na razinu besmislice i ruganja (pobogu, kao da sam opet u 4. razredu srednje skole, na satu hrvatskog i raspravljam s profesoricom o Ionescu)

ima u nacionalu clanak o bibliji HDZ-a, u kojoj se prica o omiljenoj knjizi clanova doticne stranke, te u kojem Macek iznosi da je procitao 300 knjiga s podrucja PR-a… dakle, barem inzenjer ak’ ne vec (spin) doctor :-)

i da, zaboravih – svidio mi se onaj skrol sto je bio iznad postova, kojim se moglo prolaziti kroz arhivu, steta sto si ga maknuo.

ovaj izgled mi je nekako najbolji, dotjeran je, a zadrzana je funkcionalnost starog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *