Categories
Blog

Pitanje za razmišljanje preko vikenda

Ima li itko ideju s kime bih još mogao razgovarati i o čemu?

Imate li neku temu koja vas zanima, a o kojoj bih ja imao što reći?

Misao dana:
I’ve been making a list of the things they don’t teach you at school. They don’t teach you how to love somebody. They don’t teach you how to be famous. They don’t teach you how to be rich or how to be poor. They don’t teach you how to walk away from someone you don’t love any longer. They don’t teach you how to know what’s going on in someone else’s mind. They don’t teach you what to say to someone who’s dying. They don’t teach you anything worth knowing.

12 replies on “Pitanje za razmišljanje preko vikenda”

Kako ne… već me dulje vrijeme zanima proračunski udio školstva i znanosti i koliki je, zašto je toliki i usporedba s drugim zemljama… pokušao sam kopati po prijedlogu proračuna, al sam odustao jer se nisam baš snašao, kako sam se nadao… :) A za razgovor… ak smislim, javim… :)

M. – u zadnje vrijeme puno previše sam pisao o politici pa mi je ovo podsjetnik koje su još teme zanimljive

Berislav – davanja za zdrastveno nisu besmislena, možda su velika, možda su novci loše i neefikasno utrošeni – no davanja nisu besmislena

Bez Komentara – pojma nemam koliki je udio ili koliki je udio u drugim državama, no znam da je stanje ružno i loše, zar nema na stranicama ministarstva prosvjete takve podatke? (ovo je donekle retoričko pitanje)

Trebalo bi biti? :-) Retorike radi, Kazahstan 4%… pa me od teksta o Boratu samo komparacije radi zanima… :)

Berislav – davanja za zdrastveno nisu besmislena, možda su velika, možda su novci loše i neefikasno utrošeni – no davanja nisu besmislena

Besmislena su zato što ista usluga košta različito ovisno o primanjima. Ovdje se ne radi o financiranju generalnog državnog aparata, kao npr. u slučaju policije ili razvoja cestovne mreže, kad takav princip ima smisla — ovdje se radi o vrlo jasnoj i definiranoj trgovini. Nominalno to i nije porez, već davanje HZZO-u za uslugu zdravstvenog osiguranja, a bez obzira na uplaćenu svotu usluga je jednaka. Oprosti, ali to je besmisleno.

Možda je bilo malo previše cross postanja na Pollitici i mračnomblogu. Jedno vrijeme sam i ja počeo pratiti samo Pollitiku i zanemarivao mračniblog jer je imao samo članke koje sam već pročitao tamo.

Drago mi je da se vraćaš u nepolitičke teme i nadam se nekim gospodarskim postovima.

Od interviewa bih rado vidio jedan sa Todorićem jer u je rijetko u medijima, a vjerojatno ima što reći. Politički interview bih volio sa Komadinom iz istog razloga. Volim ljude iz sjene.

S Kamletom. Zanima me kako bi objasnio da cirka 6,5 km tunela Učka košta 28 kn, a 150 km autoceste Rijeka-Zagreb 56 (ili 54?). Volio bih da objasni zašto je potpisan (znam da ga nije on potpisao, ali je HDZ-ova vlast) štetni ugovor s Francuzima po kojoj se cijela cestarina na ipsilonu naplaćuje samo na Učki i onom mostu prije Umaga (što je porez na budale jer ga je lako zaobići uz malo gubitka vremena)? Nadalje, pitaj ga je li primijetio da je ipsilon obična brza cesta i da ju je smiješno uopće pokušati naplaćivati? I posebno, kako to da je u cijelu priču ušao tunel Učka koji je sagrađen (ako se ne varam) ’77.
Onda ga pitaj koji su nepolitičko-revanšistički razlozi mogli postojati da je Rijeci zatvoren izlaz Isto? Time je paraliziran ionako kaotičan ulaz Rijeka centar, istočni dio grada je odsječen, a prilazna cesta prema Dragi koja već pola godine kasni (što je interesantno jer sa zataranjem izlaza Istok nisu uopće kasnili) uopće ne nadomještava zatvoreni čvor.
I na kraju ga pitaj hoće li, ukoliko i dalje bude na vlasti kad se dovrši pun profil autoceste od Rijeke prema Zagrebu predložiti da se ta cesta zove Fiumana, po uzoru na Dalmatinu?

hatepogodak – ma nije da se vraćam temama, nego su one malo bile zapostavljene u posljednje vrijeme, no iskreno, nisam niti naletio na nešto osobito zanimljivoga u proteklom razdoblju

rock – pitanje BINA Istre treba pitati Šarinića, pa on je postao francuski vitez nakon potpisa koncesije, oni vjerojatno kroz cijenu Učke naplaćuju dio cijene cestarine na ipsilonu, BINA i Bechtel su crne mrlje iz prethodnog stoljeća i to će nažalost ostati tako do daljnjega, ne vidim kako se to može promijeniti i moramo šutiti i trpiti; ja bih radije pitao BINA Istru da malo bolje sredi ono križanje u Kanfanaru jer sam ja valjda već 3-4 puta završio u Puli umjesto u Rijeci a da uopće nisam skužio kako mi se to dogodilo (znam, glupan ali što ću)

glede razgovora, ma imam u pipelineu nekoliko razgovora s nekim jako zanimljivim ljudima (po meni atraktivnijim od Todorića – iako bih i o njemu mogao nešto napisati), no to nije uopće jednostavno jer morate prvo do njih doći što je objektivno problem, a kada i dođete onda im morate objasniti zašto je to važno za njih jer se nažalost neki tamo blog na internetu ne smatra osobito važnim medijem

od političara imam nekoliko na meti iako nijednog iz vladajuće stranke jer ne znam s kime bi tamo i o čemu pričao (kako da to kažem, ne vidim added value u tome), nekoliko meni najzanimljivijih ljudi je u SDPu no onda bi ispalo da sam SDPov blog/bloger a to nemam namjeru biti (iako ih simpatiziram na dobre dane)

Kako bi funkcionirao TPS primijenjen na usluge državnih službi? Nemam obraza tražiti da ovo jako ozbiljno shvatiš jer je to vjerojatno tema za doktorat, ali kad već pitaš…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *