Categories
Blog

Blog.hr

Prije nekoliko dana admin na blog.hr-u mi je iz samo njemu znanih razloga pobrisao mracniblog.blog.hr, a istovremeno mi je lockirao account tamo radi navodnog spamiranja!!! Sedam dana nakon što sam mu poslao mail nisam dobio odgovora niti je moj blog vraćen a account otključan. Mislim, dečki imam samo jednu riječ za vas: odrastite.

14 replies on “Blog.hr”

A treba li ih uopće ozbiljno shvaćati? Znam da su svi ti blog servisi (bila bi uvreda nazvati ih mrežama) zgodno mjesto da se dođe do publike, ali općenito mi se gadi biti ovisan o moći nekoga tko nikad neće izaći iz puberteta, pa je krenuo u taj posao nadajući se da će kroz njega doći do velikog broja fotografija golišavih djevojčica i kontakata s njima.

redirect je bio stavljen ali samo na najnoviju stranicu, arhiva je i dalje bila dostupna

mislim, kraj 177.273 blogova, 1.517.585 postova i 10.974.769 komentara imaju vremena mene i mojh par desetaka dnevnih posjeta na arhivu micati s popisa je u najmanju ruku…. ne znam… dopunite sami

“When in Rome, do what Romans do…” – nije da branim ikoga, ali ako je policy da nema redirectanja, onda ševiga, nema redirectanja i ako piše da će posljedice toga biti brisanje accounta, bloga i slično, jebiga, popušio si mrače, kao što sitne ribe obično popuše. :-) Ali ako to ne piše, to je druga priča. :-)) Razumijem ogorčenje, da imam blog od 2004. i da mi netko izbriše arhivu postova i ja bih poprilično popizdio i škrgutao zubima. :)

1. Aplikacija automatski pronalazi blogove koji imaju redirekt (ti si ocito imao na ovu stranicu) i ‘gasi ih’. To je uvedeno zbog spam blogova.
2. Tvoj mail uopce nisam vidio. Imamo ogroman problem, a taj je da nam uz 100-tinjak upita dolazi i 10 puta vise spama na @blog.hr mailove. Muka mi je otvarati Outlook kad znam da cu mailove skidati po 3 sata, i jos toliko barem pregledavati/brisati, a vremena za to nemamo.
3. Kad se ‘ugasi’ neciji blog, to je najcesce radi spama, pa ti zato i pise ona poruka kod komentiranja. Uostalom, ne mozes komentirati kao logiran ako ti je ugasen blog.
4. Napravio sam restore bloga i maknuo redirekt da te pauk ponovno ne ulovi.

darisu
thanks, vidim da je blog gore iako s nekim templateom koji definitivno nije moj (no to je manji problem)
pogledao sam FAQ i tamo nema ništa o redirectu tako da se ne osjećam krivima

glede tvog spam problema, postoje rješenja za to koja su jako, jako dobra, rješenje spam problema nije neki osobito nemoguć zadatak

vise se ne sjecam tocno koji je bio tvoj dizajn, pa sam odabrao najsliciniji, jer nemamo mogucnost restorea dizajn zasad. Pravila pisu kod otvaranja bloga, ne u FAQ-u.

koji lejmerski izgovor “on ne otvara OE jer mu je muka skidat SPAM” pfffffffff pa čovječe 90% korisnika Neta onda ne bi otvaralo OE. mislim postoji N alata koji se sasvim solidno mogu ulovit u koštac sa SPAMom. da, iritantno je i za popizdit, ali ne otvarat OE je nešto najgluplje što sam ikada čuo

Gordane, nisam rekao da NE otvaram Outlook, a dobivati spamove na privatnu i javnu mail adresu je nebo i zemlja. Vjerojatno nemas pojma sto to znaci kad ti se u mail sanducic dnevno sleti preko tisucu mailova, pa solis pamet. Ne postoji niti jedan savrsen anti-spam alat i barem 10 posto mailova ti odleti pod spam, iako to nisu.

ista sudbina vjerovatno čeka i moj blog. ali to mi ne zadaje neku posebnu glavobolju, kao i općenito što rade kvazi admini na blog.hru jer im je neprofesionalnost postala zaštitni znak.
ipak, interesantna je činjenica kako su neke opcije automatske (da li u to spada i zabrana komentiranja blogerima na naslovnici iako ne spamaju već kritiziraju?), ali komunikacija s blogerima niti ne postoji.
ah, da, suze su mi potekle kad sam pročitala vapaj “…vjerojatno nemas pojma sto to znaci kad ti se u mail sanducic dnevno sleti preko tisucu mailova, pa solis pamet…”, zamisli pokore i užasa….

:-)))) Hillarious

Ovo sam tek sad vidio …

Sad mi je jasno zasto vrli administrator blog.hr-a ne odgovara na mailove cak i kad zna da ih je primio – covjek ne zeli pridonositi ogromnom broju mailova koji lutaju cyberspaceom …

“Muka mi je otvarati Outlook kad znam da cu mailove skidati po 3 sata, i jos toliko barem pregledavati/brisati, a vremena za to nemamo.”

:-))))

Meni je muka ustajat iz kreveta ujutro i dolazit na posao … kad znam da cu morati raditi i po 8 sati, a tako bih rado setao poljima i skupljao leptire …

Prvo, nije istina da “skripta automatski nalazi redirekcije”. Provjerio sam. Istina je da osoba automatski nalazi komentare na nekim blogovima, i onda kad nadje redirekciju – hop to je protivno pravila. Naravno da se ne upozori, vec se to radi “putem automatske skripte”. E to da se na podrsku korisnicima ne odgovara jer “dolazi puno spama” je vrlo informativan podatak, da vrlo informativan. A zalokan account – uredno mi je poslao novi pass, mislim automatska skripta, ali uredno mi nije omoguceno da sam ispravim sto je bio problem. Ali je zato uredno skinuta linija koda te ponisten upit na google kad sam trazio da se stranica NE INDEKSIRA, jer sam zelio da se ukloni iz indeksa – e to nije protiv pravila, ali je onemoguceno. Dakle, sad je situacija ga su postovi na google, i dalje, a stranica izgleda “neozbiljno izbrisana”. Eh ti mene spamera. Spamer sam utoliko sto sam potpisao komentare na nekim blogovima, i imao redirekciju – i to PRIJE nego sto je receno da redirekcije ne moze biti. No sa ovim odgovorima ovdje – “nedamo podrsku korisnicima jer nam dolazi spam” – to je vrhunac. Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *