Categories
Blog

Spam Karma

Ubijao me SPAM u komentarima u posljednjih nekoliko dana. Obzirom da su komentari moderirani, ništa od toga nije došlo do bloga, no nije ugodno kada se logiram i vidim na svom Dashboardu 20 komentara (i taman se poveselim), a kad ono u tih 20 komentara nijedan komentar vrijedan moderiranja. Da bih to riješio, instalirao sam jučer Spam Karma 2, a to je plugin za WordPress koji rješavam problem spamiranja u komentarima. Stvar radi i preporučam to svima, a plugin se lagano može preraditi da radi i na drugim blog alatima.

10 replies on “Spam Karma”

Slična situacija je i kod mene, čini mi se da je neki crawler pokupio naše blogove, jer sam jednom primjetio i linkanje s nepoželjnih stranica. Ali također ne vidim pretjeran problem u moderiranju, označim ih za delete i kliknem.

uh, evo upravo sam prošao seansu i skinuo tristotinjak komentara! Inače, zadnjih sedam dana dobijam ih stotinu-dvije na dan – što veliš, popularna li bloga!
Nadam se da će spam karma odraditi posao.
Prije sam imao problema s trackback spamom, pa sam morao onemogućiti tu funkciju.

akismet radi konflikt s tag pluginom kojeg koristim, a ovaj plugin mi se učinio interesantnim (i ima cool dodatak da pokazuje u footeru koliko je spam komentara pojeo :)

A zato meni neki tag pluginovi ne rade… nadodao sam još jedan plugin uz akismet – Anti spam image. od tada mi je broj spamova bio 0. Čini mi se kao dobitna kombinacija, dva sustava zaštite od spama, no uz moderaciju možda malo prestrogo…

Jutros sam ih označio 40tak, ali se ne radi o klasicnom spamu, vec nesuvislo poredanim slovima, bez ikakvog smisla. Zanimljivo da su uredno popunjena sva polja, i ime, i e-mail i web stranica, a zatim ispisana nasumicna hrpa slova. Ali, “select all for delete” funkcionira. :))

noebius, poanta moderiranja komentara nije u tome da ubijam spam nego da kontroliram diskusiju i ubijem neprimjerene komentare prije nego se pojave

Someone else below asked this already about antispam scripts.
I am getting nailed with Spam on my website mails and in our blog website – now its offline too

much spam. Is there anyway to stop this? If not, there really isn’t any point in leaving it up

and active. Any help will be greatly appreciated.

Thanks for help, Keep up the good work. Greetings from Poland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *