Categories
Blog Ostalo

king of pain… (5:52, The Police, Live! (Disc 2), 1995)

Ulovili su me (ponovno) sinusi, završio sam kod doktora koji mi je gurnuo neke metalne štapiće (premda su to iz moje perspektive bile šipke) valjda do malog mozga, dobio sam lokalnu anesteziju (kaže doktor “kokainsku” – zvuči mi jako ilegalno :) i nakon cijele priče osim nekolicine uputnica dobio sam i cijelu malu vrećicu lijekova, kapljica i prašaka kojima moram ispirati nos, natapati bronhije, drogirati sinuse i općenito suzbijati bolove koji me razdiru na komadiće.

Imam četrnaestogodišnje iskustvo s glavoboljama (i to glavoboljama koje se i na seizmografu mogu zabilježiti) tako da mi koncept bola nije nepoznat, ali ovo je sasvim novo poglavlje.

Moj prijatelj Arsenyev kojeg sam nagovorio na blogiranje malo je zastao s pisanjem jer su ga navodno neki komentari izbacili iz takta (to su mi drugi rekli/natipkali, nemam first_hand informaciju). Njegov prekrasan putopis, u stvari mali književni ep Putevima Dersu Uzale možete pročitati u dvadeset nastavaka na Bestseleru (link je s desne strane) i bilo bi dobro da svratite do njegovog bloga i ostavite mu koji komentar i pisamce podrške. On ima puno toga za reći i moram priznati kako je meni ukazao na cijeli niz čudnih načina da se sagleda ista stvar, što me jako iznenadilo jer sam obično ja taj kojem na pamet padaju u najmanju ruku čudnovate ideje.

No, ne spominjem Arsenyeva uzalud. Da ne kompliciram previše, u nekoliko emailova smo se dopisivali o amerikancima i činjenici kako im je Brokeback mountain sasvim sigurno kolac u srcu njihove kulture i uopće državnog poretka. Pronašao sam čak i nekoliko sjajnih parodija na Brokeback mountain trailere (koji su neslavno pobrisani s arhive mracnogbloga s blog.hr-a), a jučer sam pak naletio na jedan također sjajni link s fotogalerijom lego kockica s motivima iz brokeback mountain-a. Link je ovdje.

Jutros sam bio i u poreznoj i ekipa je (ponovno) psovala na sve strane jer sam im PDV obrasce poslao internetom umjesto u papirnatom obliku. Uputio sam ih na njihovu informatiku i to nisu baš dobro primili. I really could not care less.

Misao dana:
“The president said we must continue to find new sources of oil. The only place he doesn’t want any drilling, ‘Brokeback Mountain.'” —Jay Leno 

4 replies on “king of pain… (5:52, The Police, Live! (Disc 2), 1995)”

sve je super, samo mi molim te objasni ovu misao dana po čemu si je izabrao za tako “značajnu”??
Mislim, ne kužim foru!!!

Sve je super sam mi molim te objasni ovu zadnju misao dana:“The president said we must continue to find new sources of oil. The only place he doesn’t want any drilling, ‘Brokeback Mountain.’ Sorry, al fakat ne kužim foru?!!!!!?

dakle osim što je arsenyev na više od jedne razine povezan s brokeback mountainom (osim na ovom najočiglednijem nivou), u postu govorim i o samom brokeback mountain filmu odnosno trailerima pa mi je nekako bilo logično da ubacim i misao koja se odnosi na brokeback mountain; ovu konkretno je kao šalu izrekao jay leno u tonight show-u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *