Categories
Politika

a great day for freedom… (4:30, Pink Floyd, Pulse (Disc 1) (Live), 1995)

Sanader je javno izjavio kako neće poštivati gramatiku, Bandić je zaželio novinarima da u slijedeće četiri godine piju kao i on, talijani su izjavili kako će blokirati pristup EU zbog ugovora s Austrijom, cestarine su pojeftinile ali samo ako unaprijed isplatite astronomsku cifru, freedom house nas je stavio u popis slobodnih zemalja…

Rekli bi business_as_usual, i onda nas strefi g. Branko Milanović sa svojim obrazloženjem oslobađajuće presude ličkome tuđmanu (lik je inače do jučer bio poznat po svojem obrazloženju presude jednom srbinu koje je tvrdilo kako su “on, njegovi preci i Osmanlije 500 godina vršili genocid nad Hrvatima”). Đuro Sessa (predsjednik udruge sudaca i čini mi se predsjednik zagrebačkog općinskog suda) se bio i javio u dnevnik i rekao kako je sudac neovisna osoba i ne može ga se teretiti za njegovo obrazloženje presude. Branko je uspio nadmašiti sebe iako se to gledajući ovo prvo obrazloženje činilo apsolutno nemogućim.

Taman misliš kako smo se lijepo smjestili na dnu i onda dođe ekipa poput Milanovića i pokaže ti da imamo još za kopati.
Da mi je znati kako će amerikanci sa svojim mentalnim sklopom provariti to obrazloženje.

Btw. vlada je pojeftinila cestarine no da bi ostvarili to pravo morate avansirati po meni basnoslovne novce kao bi dobili famoznu smart karticu (koja i nije tako smart jer se i dalje morate zaustaviti na naplatnoj kućici, otvoriti prozor i gurnuti je pod nos stričeku koji će je pak gurnuti pod neku spravu). Ja slovensku varijantu beskontaktne kartice imam već godinama i ako me sjećanje ne vara donji limit koji je potrebno jednokratno napuniti kako bih ostvario 10% popusta je nekih 8.000 tolara (rekli bi 300kn ako se ne varam), dok bih ja u .hr morao potrošiti 3.000kn da bi dobio tu istu karticu. Mislim da će jednostavna računica pokazati kako je trošak financiranja tih 3.000kn na predviđeni rok potreban za konzumiranje te kartice skuplji od popusta kojeg bi ostvario. Predviđam fijasko ove mjere i redefiniranje uvjeta.

Misao dana:
If Bill Gates had a dime for every time a Windows box crashed … Oh, wait a minute, he already does.

One reply on “a great day for freedom… (4:30, Pink Floyd, Pulse (Disc 1) (Live), 1995)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *