Categories
Gadgets

iPad2 i Zune

Nisam već dugo o gadgetima pa da se pohvalim s dvije friške akvizicije.

Nabavio sam si Apple iPad 2. Imam nekakav moratorij na Apple proizvode (iako ih imam nekoliko, uključivo i raritetnih primjeraka) no iPad je ušao u konkurenciju jer jako puno vremena provodim na putu, kojekakvim sastancima, konferencijama i edukacijama i iskustvo je pokazalo kako je blackberry premaleni za neke mass mailing opcije koje ja radim (do 300 dolaznih mailova dnevno) i definitivno premaleni za suvislo surfanje. Dakle za jedan sasvim solidni dio office posla iPad je sasvim ok. Testirao sam ga par dana, čak i usporedio sa Samsung Galaxy tabom i odabir je pao. Nabavio sam si 32gb 3G opciju, pokupovao nekolicinu aplikacija (između ostalog i keynote; ipad je super prezentacijski alat kada je grupa malena dvije-tri osobe).

Obzirom da sam se donekle osjećao loše zbog kupovine Apple proizvoda morao sam to nekako kontrirati i kako sam ionako bio odlučio kupiti dobri mp3 player nakon malo proučavanja odlučio sam kupiti Microsoft Zune. Zune koliko je meni poznato uopće nije u prodaji u našim krajevima i ne poznajem ama baš nikoga tko ga posjeduje. Pročitao sam niz recenzija i u biti recenzenti se redom slažu kako je Zune bolji uređaj od iPoda i jedina mu je mana što nije Apple. Može ga se sinhronizirati putem kabela ili wifi-ja, a korisničko sučelje je u najmanju ruku genijalno i nakon što sam ga upalio jasno mi je odakle je windows mobile 7 vukao uzore.
Kupio sam si 32gb Zune HD verziju koja može vrtiti i HD video i uređaj radi super a dosta je jeftiniji od iPoda. Svaka preporuka ako ste voljni investirati u uređaj koji nije mainstream.

Microsoft Zune HD

 

3 replies on “iPad2 i Zune”

@linus: +1 :)
Kako naručiti laptope i takve playere iz RH? Amazon jasno napiše kako uređaje isporučuje isključivo na području USA/UK ili koju već državu okriva. A nama dolazi roba lošije kvalitete, manjeg izbora i sa zakašnjenjem. Muka mi je kad vidim kako se prodaje elektronika za “Adriatic region” (u koju ubrajaju Ruminjsku i Bugarsku), a nema veze s “Adriatic” tipkovnicama ili lokalizacijom softvera…

pojma nemam, ja sam eto relativno često u US ili imam prilike nešto od tamo dobiti pa to ne smatram problemom, no u svakom slučaju se slažem da je to problem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *