Categories
Priroda i društvo

Majora Carter priča o urbanoj obnovi

Prije nekoliko dana pokazao sam Vam govor Ken Robinsona o školstvu i kreativnosti. Danas linkam prezentaciju Majore Carter o urbanoj obnovi u južnom Bronxu. Prijevod ovog govora sam napravio ja, dok je prijevod pregledao (i prilično uredio) Nenad Maljković.

Ovo je jedan od meni najboljih govora na TEDu, a kako se vidi, s 23 prijevoda je i jedan od najprevedenijih na TEDu. Riječ je o borbi mlade aktivistkinje za revitalizaciju svojeg kvarta i ovo je govor kojeg treba svakako čuti osobito ako ste i sami aktivista ili dio NGO zajednice.

Ono što i sami možete napraviti je da se ulogirati i preuzmete na sebe prijevod neke od Vama bitnih prezentacija. Postoji puno ljudi koji će profitirati od tog prijevoda i svakako apeliram da to napravite ako ste dobri u engleskom jeziku i imate malo dobre volje i vremena da se posvetite prijevodu jednog od stotina dvadeset minutnih prezentacija s TEDa. Ako se odlučite na taj korak, svakako se prijavite i na Facebook grupu koju smo osnovali upravo za ove potrebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *