Categories
Muzika Priroda i društvo Video

Last train to transcentral

Prekjučerašnji dan na američkoj, a jučerašnji na našoj burzi čini se kao rollercoaster ride, zar ne? Drago mi je čuti Šukera kako je domaći financijski sustav stabilan i siguran, ako netko zna onda je to vjerojatno on!?

Kada smo već kod ekonomije, meni je oduvijek bila fascinantna situacija kako se nalazimo u zemlji u kojoj imamo inflaciju (6-8% ovisno koga pitamo), neprekidni odlijev novca prema van, pojačanu unutarnju potrošnju na projektima koji će se možda vratiti za 20+ godina – a da nam istovremeno, unatoč (ili možda bolje reći usprkos) svemu vrijednost valute raste iz dana u dan?

Čitam da je pala odluka da INA unatoč/usprkos svemu ide MOL-u. Nekako mi se to čini iznimno lošom odlukom koja je napravljena u najgori mogući trenutak za kojeg svi znaju da ne može trajati zauvijek.

Jedno je izgubiti milijune i milijarde zbog nečeg izvan naše zone utjecaja, no učiniti to dobrovoljno… to je izvan moje moći razumijevanja.

Misao dana:
The Borg: We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

One reply on “Last train to transcentral”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *