Categories
Politika Video

E baš zato ti odlučuješ!

Prije desetak dana pojavio se spot s onim nogometašem u kojem ovaj objašnjava kako će on (i njegov brat također) glasati za HDZ. Sasvim OK priča da se zaslužni i istaknuti pojedinci svrstavaju na određenu stranu političke borbe, ništa neuobičajenog u tome. Ono što je problematično što je to napravio cijeli nogometni klub (a koliko razumijem i reprezentacija?) koji je pak djelomično financiran iz državnog/lokalnog proračuna i koji bi morao brinuti i o stavovima svojih navijača i uostalom raspoloženja biračkog tijela na teritoriju na kojem djeluje.

Vidjeli smo cijeli niz parodija na taj spot, kao i ukazivanja na nelogičnosti, a činjenica je kako su nogometaši u stvari posljednji koji bi morali govoriti o politici budući da im je država oprostila doslovce milijarde kuna poreznih obveza.

Ono što se zanimljivo dogodilo, je da je SDP napravio promotivni spot koji podsjeća na ovaj s tim nogometašem. Koliko je to efektno pogledajte sami, a ako procijenite da je dobro, pošaljite dalje.

p.s. ako sve bude cool, večeras slijedi special and extraordinary announcement, so stay tuned 

Misao dana:
He couldn’t spell cat if you spotted him the C and the T.

8 replies on “E baš zato ti odlučuješ!”

Čitam neki dan Jutarnji, sportsku rubriku, tekstove o odlasku naše reprezentacije u Makedoniju, i jedan članak počinje (citiram po sjećanju):

Kapetan naše reprezentacije Niko Kovač vrijeme do polaska zrakoplova kratio je kartanjem. I njegov brat Robert također.

Ako tada nisam dobio infarkt od smijeha, mislim da nikad ni neću. Bio je to najdoslovniji ROFL ikad. :D

Cijela predizborna mi je poprilično mučna jer se najmanje govori (ako se uopće govori) o programima (barem na spotovima, plakatima i sl) a najviše se pljuje po “protivnicima”. Na žalost dijelom se to tiče i SDPove kampanje. No za razliku od ostalih stvari, ovo mi je jedna duhovita pljuska HDZovoj tvornici kretenarija

Iz Večernjeg lista: Parodirajući HDZ-ov predizborni spot s Nikom Kovačem, SDP je snimio spot u kojem je glavni lik kumica s placa Jadranka Puž, koja ističe da radi, živi i plaća porez u Hrvatskoj.

U međuvremenu se doznalo da se glavna zvijezda spota ne zove Jadranka Puž. Gospođa nikada nije radila na tržnici. Rođena je u Ludbregu, a većinu je života provela u Bosni, a pravo ime joj je Olga Zec!

Gospođa Olga je angažirana jer prave kumice nisu željele biti u spotu. Iz SDP-ova stožera poručuju kako ne očekuju nikakve negativne reakcije jer je i tako riječ o parodiji. (M. Z.)

hehehe, SDP ni jebenu parodiju ne može izvest’ bez muljanja. pa nemrem verovat da nisu kakvu kumicu koja brije za sdp mogli locirati i angažirat? mogli su smislit nešto di nema muljanja, je, al treba znat’ :))

merlin,
da ponovim komentar koji sam negdje pročitao, može biti da će ti to biti šok ali riskirati ću…

dr. Kovač je izmišljeni lik, njegovo pravo ime je Goran Višnjić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *