Categories
Business Priroda i društvo

Siniša Grgić u Vijeću HRTa?

Saborski Odbor za informatizaciju i medije sutra će usuglasiti i Saboru na prihvaćanje poslati konačnu listu šest kandidata koji bi od idućeg tjedna trebali postati novi članovi Programskog vijeća HRT-a, s mandatom od četiri godine.Prema neslužbenim, ali provjerenim informacijama, HDZ na kraju predlaže da to budu: direktor Zavoda za poslovno istraživanje i vlasnik Otoka znanja Siniša Grgić, predsjednik udruge Potrošač Ilija Rkman (koji time zapravo u tom tijelu zamjenjuje svoju suprugu Jadranku Kolarević, također iz Potrošača) te glumica Anja Šovagović-Despot. (večernji)

Da li se itko sjeća Siniše Grgića? Siniša Grgić je kao što gore piše direktor zavoda za poslovna istraživanja, tvrtke koja je poznata da proizvodi godišnji statistički izvještaj hrvatske ekonomije u kojem izračunaju po kojem ste vi kriteriju u prvih 1 ili 10% (rastu zaliha, prihoda, dobiti ili bilo kojem drugom smislenom ili besmislenom parametru). ZAPI je također poznatiji i po tome da je osnivač “Otoka znanja”, temeljem tog projekta dobili su u koncesiju otok Koločep u dubrovačkom akvatoriju koji su trebali pretvoriti u Otok znanja. Priča o tom otoku je zanimljiva i zbog toga što je ZAPI trebao biti prodan FINA-i za nekih tridesetak milijuna kuna, ali je akcijom SDPa, a posebice Slavka Linića stvar izašla na vidjelo, a dotad donešene odluke su pospremljene u ladicu. Vrijedni Siniša kojem je zbog vjerojatno rasturenog poslovnog dogovora Slavko Linić poslao fetiš, napravio je i pravu pravcatu web stranicu posvećenu Liniću, a cijela priče se žestoko demantirala. Cijela priča o načinu kako je Koločep postao oaza znanja je priča za sebe, a prodaja ZAPIja FINAi jednako zanimljiva.

E h i posljednje, čisto da ne zaboravimo, isti taj ZAPI je svojevremeno radio anketu popularnosti političkih stranaka u kojoj je u kritičnome trenutku bilo zamijenjeno pitanje koje govori o postignućima vlade na zalasku i bivše vlade. I po toj anketi, HDZ je u svibnju ove godine vodio za nekih 10ak postotnih bodova što je bio totalno pogrešan podatak (koji je dokazan na nekoliko međusobno različitih istraživanja u tom razdoblju i kasnije) i sva sreća da je ZAPI odustao od tog businessa u cijelosti.

Dakle taj Siniša Grgić, lik koji je očigledno duboko umočen u vladajuću strukturu i koji za njih odrađuje (ili za svoj račun, sasvim svejedno) razne projekte upitne izvedivosti i ekonomskog opravdanja – e taj lik je odabran od strane HDZ-a da ih kao nestranačka osoba zastupa u Vijeću HRTa.

Zar vam nije odmah drago kada saznate da je jedna iznimno uspješna osoba poput Siniše Grgića odlučila dio svog vremena utrošiti na javno koristan rad kroz vijeće HRTa?

Misao dana:
Narrator: A word to the wise – to all the children of the 20th century: whether their concern be pediatrics or geriatrics, whether they crawl on hands and knees and wear diapers, or walk with a cane and comb their beards. There’s a wonderous magic to Christmas and there’s a special power reserved for little people. In short, there’s nothing mightier than the meek.

9 replies on “Siniša Grgić u Vijeću HRTa?”

Sinisa Grgic je uz g. Sai Baba sljedbenika i g. Jandrokovica sigurno jedan od najvecih antipatikusa hrvatske mlade scene. Ne samo da je ZAPI dijelio neke plakete i dobro naplacivao, vec je eto bas samo tako dobio uvid u cijelu bazu podataka ZAP-a tj FINE i to uredno prodavao na trzistu. Grgic je cijelo vrijeme negdje blizu, i moram mu priznati da je s organizacijom raznih seminara po RH i slicno prilicno uspio izgraditi svoju karijeru. Na nasu veliku zalost, ovaj trio fantastikus (iako ih ima jos, npr. Zagar i slicno) cemo gledati daleko u nasoj buducnosti. Ovaj spomenuti ima veliku sansu da postane nezavisni ekonomista kako se rado predstavlja bivsi Mister 10% (ali tko se jos toga sjeca). Ukratko gadljivo, ali sto mozemo, takva je nasa stvarnost.

Taj Grgić je ujedno i predsjednik Europskog doma u Zagrebu odnosno Europskog pokreta Hrvatske. Ove neprofitne udruge rade na promicanju europskih ideja u Hrvatskoj i promiču otvorenost društva i jačanje europskih načela. Da li je ova priča o ZAPiju, FINAi i Otoku znanja promicanje eurospkin načela ili podebljanje privatnog bankovnog računa? I sad taj isti je na listi za Vijeće HRTa?!

off topic
Oprostite mi na ne drzanju teme , ali evo jedan zgodan link:

realno ni jedna opcija mi nije mila , ali ovo je prejako. Sto je najgore racuni mobitela se placaju iz drzavne kase to jest iz nasih djepova .

Brodo, jednostavnom matematikom se lako izracuna da je u anketi glasalo cca 100-120 ljudi… tesko da je to neki uzorak za analizu…

Napomenuto zbog prethodne ankete na iskon portalu , koja je otprilike dala podjednake rezultate za HDZ i SDP i znam da ovi rezultati nisu mjerodavni, nego navode do zakljucka cime se simptizeri HDZ-a bave.

haha, čime se simpatizeri HDZ-a bave…no, dobro, barem ne šalju, kao SDP, pisma mrtvim dušama u kojima vas cimaju da glasate za njih..jer, eto, oni imaju the DREAM TEAM (kojeg iza kulisa dirigira i vodi Slafkec Linić, zvani Slinić)koji će nas, jelte, odvesti u bolju budućnost.
Ali ajd’ cijenim to što se Lepi Zoki ispričao za taj propust. I moja pokojna baka pozdravlja Zokija, i poručuje mu, iz groba: sinko, get yourself a fuckin’ updated database, da znaš tko je umro a tko još diše, to ti nije, sinko, nuklearna fizika :))

Pogledao sam njegov site. Frajer ima stila i definitivno nije za potcijenit. Mrak, bit će da si malo podlego utjecaju svog vrlog kolege Linića?! – On je jedini razlog zašto ću glasati protiv SDP-a, jer ne mogu vidjeti tog tipa kako se skriva iza naivnog lica Zokija (kojega dobro poznajem). – Žalim Zoki, ali Linić i ti jednostavno ne idete zajedno!

Sinisin biznis model je dobiti nesto od drzave za dzabe pa to ‘profesionalno’ upakirati i prodati drzavi natrag za skupe pare. To je prva lekcija na Harvard Business School.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *