Categories
Internet

Pollitika.com i Afere.Pollitika.com pod DOS napadom

Od danas kasno popodne web siteovi čiji sam pokretač Pollitika.com i Afere.Pollitika.com su pod DOS napadom. Ovaj napad je stvaran i potvrđen od strane nezavisnih stručnjaka kao i support servisa tvrtke MediaTemple kod koje se server i nalazi.

Od saborskog aktualnog sata prošloga tjedna, kada je saborska zastupnica Vesna Škare Ožbolt iskoristila interaktivnu kartu hrvatskih afera, pollitika.com a posebice afere.pollitika.com bilježi povećani interes.

DOS napad ili Denial od service attack je vrsta napada na web server kada se računalo preplavi ogromnim brojem zahtjeva na način da konzumira sve resurse (procesor, memorija, bandwidth) u cilju rušenja računala ili usporavanja web servisa do granice kada više nije upotrebljiv.

Site pollitika.com i afere.pollitika.com je još uvijek dostupan, no rad je usporen i dio funkcionalnosti više nije raspoloživ.

Tehnička podrška radi na identifikaciji napadača, kao i na neutraliziranju napada.

Misao dana:
You wanted to know who I am, Zero Cool? Well, let me explain the New World Order. Governments and corporations need people like you and me. We are Samurai… the Keyboard Cowboys… and all those other people who have no idea what’s going on are the cattle… Moooo.

7 replies on “Pollitika.com i Afere.Pollitika.com pod DOS napadom”

Napravio si tipfeler – denial oF service attack, a ne oD service, i sad se taj tipfeler pronosi nepismenim hrvatskim internetom: vidio sam to isto na business.hr

Za Dom:Spremni!
Trebali ste bit na koncertu Marka Perkovića nekidan pa biste vidjeli da jugokomunjarama ovdje nema mjesta!!!

Kada mi je Mrak svojevremeno ukinuo ascount bio sam siguran da je u pozadini izvjesna osoba koja financira ono piskaralo 45 linesa. Postojala je i izvjesna sumnja da su u pozadini i ona spadala koja su uređivala onaj ukinuti jugonostalgičarski portal pord nazivom sutra.hr. Kao treća solucija je bio naravno HDZ i njegova gruba za posebne namjene unutar Karamarkove tajne službe, a za koju je Karamarko sumnjao da postoji, ali njene pripadnike nije uspio otkriti, iako im je bio za petama. Karamarko je zbog toga maknut i tobože promaknut u ministra policije. Ti špijuni među šrijunima, a radi se o 6 osoba su Sanaderovi ljudi i njihova su imena poznata samo Ivi Sanaderu, a koliko je to meni poznato Karamarko je otkrio najmanje trojicu od njih, no nažalost nije imao čvrste dokaze da ih makne.

Međutim ovo sada sa politikom je upravo dio zadatka te grupe, a razlog je toliko banalan da je smiješan. Ivo Sanader se je uplašio da bi ekipa s politike uspjela aktivirati blogere te putem svojih blogova pozivati na rušenje HDZ-a i štampanje propagandnoga materijala s aferama i nedjelima Ive Sanadera i i staknutih članova HDZ-a

Vjerovali, ili ne, ali čašu je prelio najnoviji dnevnik o vladi u sjeni i Anti Đapiću.

E, moj Marko, to je bilo i za očekivati, jer nam šale sa Sanaderovom mafijom koja je dobila državu.

Kao što sam ti u privatnoj poruki napisao moj IP im je poznat, pa se moj telefon već danima prisluškuje, što nije ništa novo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *