Categories
Politika Priroda i društvo

Sveti Krševan

Vruće mi je zadnjih dana, u glavi mi se kuha neka predizborna analiza HDZovih kadrova ali nikako da se stvar privede kraju. Dok čekate, ovo što slijedi spada u “vjerovali ili ne” rubriku.

HRT uredno javlja kako je:

20. srpnja – U trajektnim pristaništima u Korčuli i Orebiću danas su održane svečanosti u povodu uvođenja Jadrolinijinog trajekta “Sveti Krševan” u redovan linijski putnički promet između Korčule i Orebića. Trajekt je izgrađen u Brodogradilištu “Kraljevica”, kapaciteta je 100 vozila i 600 putnika.

Što ste pročitalu gornjoj vijesti? Na “prvu loptu” mogli bi reći kako je na gorespomenutoj dionici počeo prometovati novi trajekt izgrađen u glasovitom brodogradilištu u Kraljevici (istom onom gdje je Drago Maček sa svojim Icebergom uspio skršiti nekih 80 milijuna dolara, no to je bio dobar posao u odnosu na Brodosplit i tamo nedostajućih 6 milijuna). Stoga, veselje i svečanost je sasvim primjerena, a i predsjednik uprave Jadroniline se ukazao također, promotivne vožnje su se vozile i zaključilo se kako se između ostalog ovim trajektom pomladila Jadrolinijina flota.

I bili bi totalno u krivu. Naime, taj trajekt je već nekoliko godina uredno plovio između Zadra i Preka na otoku Ugljanu. Objektivno gledano, nema nikavog razlog za svečanosti, promotivne vožnje pa čak niti za pojavljivanje predsjednika uprave Jadrolinije kako bi proslavio odluku dispečera da promijeni rutu trajekta. No, izborna je godina i potrebno je pokazati rezultate, pa makar oni bili i četiri godine stari. Ovakvih stvari ćemo se u slijećih nekoliko mjeseci nagledati.

I dok čekamo novi PR biser, podsjetimo se kako je to kad državna tvrtka (koja se bavi linijskim prijevozom, koja je subvencionirana od države) časti. Tek sada sam skužio da nije Sanader jedini koji zaboravlja račune.

Misao dana:
I think there is a good reason why the propaganda system works that way. It recognizes that the public will not support the actual policies. Therefore it is important to prevent any knowledge or understanding of them.

4 replies on “Sveti Krševan”

Za ovakvu vlast nema se ništa lijepo kazati jer vlast koja maže laže i stoji iza svojih lopova nema se što kazati . Sva je sreča što neče biti na ovim izborima jer postoje naznake da če udruga lopova uz sve moguče makinacije raditi na tome da ne izgzbe izbore..

Vrli iscjedak iz nguze sanadera počeo igrati nogomet.

Pa dobro prijatelji, gdje je sad tu problem?Da li ste vi jednom u životu čekli bilo koju trajektnu liniju poput ove za Korčulu ili obratno za Orebić?Da li vam je poznato koliko se tamo gubilo vremena i živaca???Ako je doveden i stari trajekt (što je iz ove vijesti evidentno) onda bi takav potez još uvijek trebali pohvaliti, a njega će najviše pohvaliti Korčulani te stanovnici poluotoka Pelješac kao i brojni strani turisti koji su u znoju i nevjerici iščekivali smak svijeta. Osim toga bilo bi dobro da se upoznate kako je na liniji Zadar-Preko stvarno pušten novi trajekt iz brodogradilišta Kraljevica pa je ovaj stari doveden u Orebić i time su jednim potezom sređene dvije crne točke beskrajnog iščekivanja trajekta na HR obali i otocima. Potrebno je biti temeljit i vjerodostojan, a ne skakati na prvu informaciju, tim više ako ona dolazi iz medija upitne kadrovske profesionalnosti, poput HRT-a!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *