Categories
Humor Politika

Kako je Ivo Sanader hvatao Vladimira Putina po hodnicima WestIna

Vozeći se prekjučer ujutro, na 101 sam čuo vijesti kako se priprema energetski summit, kako su prometne gužve očekivane i neizvjesne, kako je sve skupa organizirao Stipe Mesić i kako nije predviđen razgovor između Ive Sanadera i Vladimira Putina (za kojega će se znati kada će stići svega pola sata prije nego što actually stigne).

Ovo posljednje (sa Sanaderom) je zanimljiva vijest sama po sebi, a tim više je zanimljiva jer je jučer uredno lansirano priopćenje vlade kako su se susreli Vladimir Putin i Ivo Sanader.

Pročitajte izvješće za medije i probajte uočiti kako se ne navodi koliko su vremena razgovarali, o kojim temama su popričali ili još bolje probajte usporediti ovo izvješće sa sličnim izvješćima o sličnim susretima, a pokušajte to staviti u kontekst vijesti sa 101 (ako netko nađe originalnu vijest gdje je to rečeno neka dojavi link).

Ovo nije prvi puta da Ivo Sanader organizira sastanke na hodnicima, naime slična situacija se dogodila ako se sjećate relativno nedavno, i to u listopadu prošle godine kada su u istome vremenu i Mesić i Sanader bili u americi, te je bilo predviđeno da se samo Mesić sastane sa Bushom (da bi kasnije bio organiziran ad-hoc meeting), a postoji i ona famozna priča o Tuđmanu i susretu s Clintonom.

Diplomacija kakva je, nikada nam neće dati priliku da saznamo da li je Sanader doista hvatao Putina po hodnicima. Šteta, nije da bi nešto novo otkrili o Sanaderu ali još jedna crtica da upotpunimo sliku njegovog karaktera.

(ovo dolje sam dobio mailom danas, vidim ima još ljudi kojima je ista stvar pala na pamet)

Sanader Putin meeting na hodniku

Misao dana:
The relationship between a Russian and a bottle of vodka is almost mystical.

5 replies on “Kako je Ivo Sanader hvatao Vladimira Putina po hodnicima WestIna”

nije lako danas bilo biti Sanader, još je teže bilo biti Mesić, no najteže je ipak biti dio družbe Adria …koja nam je na “marignama” ovog “skupa” uvaljana sa jednom novom idejom “energetski nestvrstanih zemalja”..a opet kad pogledaš malo bolje naš se predsjednik ispričao prvi, svima za sve…pa je ovaj drugi naletio sa sličnom floskulom…sve u duhu bratstva i jedinstva energetski neovinsih zemalja :) …drago mi zbog Sanadera ća je jope ispa papak ali opet žao mi je svih nas…

To je sva bijeda Hr politike.Dok 2 zgubidana trče kao mali psiči i traže koju limozinu za svoj đep onda ispada što je ispalo.Takve bijede svijet još nije vidio . Samo im je trebao šišljo i vreča govana o đapiča i sastav bi bio kompletan za velike poslove . Sanader je ne ispao smiješan nego zadnja budala ….

[…] pri Putinu dobil le protokolarni termin, čeprav zlobni jeziki namigujejo, da je malodane tekal za ruskim predsednikom. In dan po omenjenem srečanju, na katerem je bila Slovenija zastopana […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *