Categories
Muzika Video

Muzički vikend za hrvatsku vladu

Pjesmica koju posvećujem Ivi Sanaderu, Božidaru Kalmeti, Branku Vukeliću, Zdravku Livakoviću, Danijelu Miočiću.

https://www.youtube.com/watch?v=V9AaKfAt3T8

p.s. imam ideju za jedan zanimljivi tekstić, no to se zasada lagano krčka, no ova Nina Simone je dobar uvod (unatoč činjenici da sam ovu pjesmicu već stavljao ovdje)

Misao dana:
Sin is geographical.

5 replies on “Muzički vikend za hrvatsku vladu”

Druže Blairu u Downing Streetu,
Kunemo se tebi, a ne Titu!
Druže Blairu, mi ti se kunemo
Da sa Trećeg puta ne skrenemo!
Engels Marxa u majčinu goni,
Smrt ideji, živio drug Tony!
Na planeti nema proletera,
Ima klera, tajkuna i Blaira!
Mladež Blairu ne nosi štafetu,
Nego pendrek da mlati po svijetu!
Druže Tony, ne žali mandata,
Svijet je prepun tvojih plagijata!
U Zagrebu priprema se smjena
Kada kucne ura sa Big Bena!
Tad će Tony proglasit Zorana
Za vojvodu od Afganistana!

Ovdje je zapravo jedino mjesto gdje mogu izraziti očiglednu činjenicu: Jutarnji i Nino Pavić zapeli su da vrate u sedlo Sanadera (intervjui u Slobodnoj i Jutarnjem), a sustavno istovremeno Milanovića proglašavaju ovako ili onako nesposobnim (neiskusnim, blijedim, za kojeg se na zna što zastupa ni zašto je u SDP-u itd.) Da stvar bude gora i sam Milanović potvrdjuje svoje neiskustvo kad se zadrži tri sata na ručku s glavnim komentatorom Jutarnjeg, kao da nema pametnijeg posla, kao da mu taj ima bilo što pametnoga reći a ovaj ga samo želi denuncirati i potvrditi moć svojeg medija da upravlja državom. Ovdje će to možda netko i pročitati.

@Kukuriku – zanimljiv stav, ja to ne vidim tako. Zašto misliš da EPH-u odgovara Sanader?

Jednostavno, zato što je Milanović nepoznanica, a za etabliranu strukturu nepoznanica je opasnost. Sa sanaderom su veze već učvršćene. Pretpostavljam da se očekuje uzlet Bandića nakon izbora, tako da sve kockice opet budu na svome mjestu.
Kao što sam već rekao, EPH želi upravljati procesima. Njihov glavni komentator to veli ovako – mi smo politički najutjecajnije novine u Hrvatskoj. Pukanić, koji je nehotični trbuhozborac intencija medija napisao je kako se u Hrvatskoj nitko nije uspeo i afirmirao bez potpore Nacionala. To je način na koji onirazmišljaju, da vladaju. Nemaju oni možda ništa protiv Milanovića, nego je on naprosto nepoznati faktor, odnosno faktor koji je uspio zahvaljujući tome što nije bio dio etabliranih struktura. Ako bi se uklopio, gubio bi. Dakle, nema ga smisla pridobivati. preostaje da ga se eliminira. Pročitajte Čičkov komentar u današnjem Jutarnjem, Butkovićeve komentare i reportažu te Sanaderove intervjue u današnjoj Slobodnoj i Jutarnjem i eto…

Meni je Jurarnji dobra novina, mislim da svojim radom unaprijeđuju naše društvo. Sanader i HDZ ga pak unazađuju pa me zbunjuje mogućnost da Jutarnji podržava Sanadera.

Pročitao sam Butkovićev intervju s Milanovićem, idem sada pročitati i preostale članke.

U svakom se slučaju nadam da će se simpatije mnogih prema Milanoviću pokazati opravdane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *