Categories
Politika

SDP konvencija, prvo javljanje

Logistika je ovdje sjajna; nije bilo redova za akreditacije, svi kandidati su desetak minuta prije očekivanog početka konvencije bili akreditirani, u pokrajnjem šatoru mogli ste popiti kavu ili sok, a sama konvencija je počela točno na vrijeme.

Vozeći se prema velesajmu na 101 sam u vijestima čuo informaciju kako je prosječna starost delegata na konvenciji (a ima ih preko 1500, što je bitno više od minimalnih 2/3 delegata koji su potrebni da bi konvencija bila valjana) impresivinh 57 47 godina. Ono što je zabavno da ovdje ima puno mladih pa me živo zanima koji su ti koji najbijaju prosjek.

Konvencija je započela Lijepom našom, potom smo vidjeli kratki filmić koji opisuje put Ivice Račana (a koji ću probati pribaviti) da bi se potom minutom šutnje odala počast. Odabrano je radno predsjedništvo, izborna komisija i verifikacijska komisija i u ovome času je na redu diskusija.

Diskusija je krenula i Sisački delegat (koji je naglasio da govori u svoje ime) počeo je nabrajati razne okolnosti koje okružuju Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, govor je pokrenut nekoliko puta zvižducima i čini se da počinje jedna vrlo zabavna konvencija.

Među novinarima je organizirana i kladionica, no gledajući popis za klađenje očito je da niti novinari nisu na čistu tko bi mogao danas popodne biti predsjednik, a na kojega će biti spuštene stotine crvenih i bijelih balona, te koji će biti zasut konfetama iz dva pokrajnja topa.

Trenutno govori Marija Lugarić, koja objašnjava da u SDPu ima članova koji su došli 1990, 1997, 2000 (vjerojatno aludirajući na Milanovića), one koji su došli jučer – a kaže, zahvaljujući ljudima koji su danas ovdje prisutni, moći ćete se u SDP učlaniti i sutra.

Toliko za sada, ako bude zanimljivijih govora delegata (ili ekscesnih situacija) dojavim.

Pozdrav s velesajma.

3 replies on “SDP konvencija, prvo javljanje”

Zoran Milanovic smatra da je Tito bolji od Tudjamana. To je znakovito. Uz Tita je vezano pogubljenje na stotine tisuca hrvatskih zivota, osnivanje logora za zene i djecu / volksdeutschere poslije II. svjetskog rata, Jasenovac za “Ustase” i kontrarevolucionarne snage, sistematski progon Hrvata po svem svijedu kao divljac koju treba ubiti. Tito je bez sumnje ubojica i kriminalac s pecatom mrznje na Hrvate i napose Crkvu katolicku. – I drug Milanovic smatra da je Tito bolji od Tudjmana!? – Jedino pozitivno jest sto se Zoran Milanovic ocitovao tko on jest, sto mu je vrijedno i koliko drzi do krvnika Tita.

Servus

Kad postaviš idiotsko pitanje ne moš
čekat kvalitetan odgovor. volija bi znat
barenko jednu lipu stvar ča je diktator
tuđman napravija a diktator tito nije( pri tome
zanemarimo seksualne apetite druga tite šta mu stavjan u puno pluseva). ja san jedan od preživjelih njemaca i gore san najeba od tuđmana
i njegove familije nego od brozovih a familja je uvik bila za hrvatsku.nevoja je samo u temu da moš ukrest samo onome ko ima!
Wolf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *