Categories
Blog

Mala administrativna bilješka

U normalnim uvjetima ne objavljujem administrativne obavijesti korisnicima, no ovo mi se čini bitnim a opet toliko suptilnim da možda nećete primjetiti (osobito ako čitate mrak.org putem RSS-a).

Naime, prije nekoliko mjeseci (napokon) sam se prebacio s otvaranja desetina prozora na RSS čitač, i to googleov reader kojeg sam polako ali sigurno podesio da uzima manje-više sve moje siteove koje pratim (neki nažalost nemaju RSS). Jedan od standardnih featurea google readera je i taj da mogu pročitani tekst podijeliti s drugima, što naravno u google svijetu nema pretjerano smisla jer je nas ipak 4.5milijuna a amera (i njima sličnih) neusporedivo više, pa ono što je zanimljivo meni ne mora biti zanimljivo i njima.

Od nedavno, postoji mali komadić HTMLa koji možete ugraditi u svoj blog (site) i na njemu će se prikazivati stvari koje ste odlučili podijeliti. Tako od jučer imate u sidebaru bloga popis posljednjih deset vijesti koje sam pročitao i podijelio (čisto reference radi, statistika kaže da tjedno pročitam oko 5.000 vijesti iz stotinjak izvora), tako da u tom malom prozorčiću možete možda pronaći nešto zanimljivo za sebe. Prozorčić ima svoj link ali i rss feed.

Ne znam koliko će me ovo držati, no ako se odlučite pratiti taj feed, please vratite mi neku povratnu informaciju da li vam se to dopada ili ne i daleko važnije zašto je to tako.

Misao dana:
The factory of the future will have only two employees, a man and a dog. The man will be there to feed the dog. The dog will be there to keep the man from touching the equipment.

2 replies on “Mala administrativna bilješka”

stvar je poprilicno dobra, cisto zato sto ja volim pogledati sto drugi procitaju – moja je deviza da od mene uvijek ima gro strpljivijih ljudi koji pronadju tekstove koji i mene zanimaju :-)

i nadodao bih: 5000 vijesti tjedno? ajme… zaista, treba sve to barem letimice proletjeti, cisto da se vidi o cemu se radi. imas li neke prihode od toga?

odlični feature. čim uhvatim vremena ulijeće i kod mene na blog. google reader je zakon, odlični feraturei, odlična funkcionalnost, jednostavnost i mobility. a i volim pogledat što drugi čitaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *