Categories
Politika

Na kavi sa Šprajcom

Zoran Šprajc je objavio novi tekst na svome blogu o svojoj kavi s Ivicom Račanom, a kako ja više nemam “sporedne” vijesti ova mora među “regularne” unatoč tome što je kratka. Svakako pročitajte:

…Nakon što je izgovorio nekoliko primjerenih rečenica, ugasili smo kameru, a ja sam onako više reda radi, (profesionalno, politička zbivanja i previranja nisu me preveć interesirala, za njih su bili zaduženi Bago i Ana Jelinić) priupitao za suradnju s Budišom. Tada su bili aktualni njihovi politički sukobi pa mi je jedino to palo na pamet, da baš ne dođem i ne odem kao kofer… Nisam ništa očekivao, nisam ja Davor Butković pa da u razgovoru s premijerom znam osjetiti „jake arome šljiva, šumskoga voća, pa čak i zemlje na aftertasteu Prima Mana iz 1999.“, što on ima sa mnom razglabat o politici… A onda je krenuo s „kad se konopac zateže, jednom mora puknuti“… Skužio sam da će biti materijala, uzeo tefter i olovku, pitao je l mogu bilježit… Dobio sam desetak stranica njegovih strastvenih političkih opservacija, halapljivo od toga za Dnevnik napravio izvještaj (doduše, bez aftertastea) poslije citiran po novinama, tadašnji urednici počeli me gledati s više poštovanja, ispalo da imam neki strašan link s Račanom…

Kako je najavio, konopac je puknuo, Budiša je ispao iz Vlade

Misao dana:
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

4 replies on “Na kavi sa Šprajcom”

mislim da Racanu zasad jos nije potreban epitaf u vidu nekakve monografije i to od jednog novinara; covjek je jos uvijek ziv i ja mu kao covjeku zelim sto brzi oporavak.

offtopic: jesi li mozda citao o Jurcicu u Globusu? lagano usvajamo neke nove metode kampanje; prikazivanje obiteljske i karakterne crte, melodramatski clanak za rosenje ociju… jos kad s takvim pristupom krenu na jubito i ostatak web-a – bit ce zanimljivo.

Šprajc je ok lik.

Globusov članak o Jurčiću mi izgleda kao plaćeni oglas. Najneobičniji mi je detalj poslovni prostor od 180 m2 na Cvjetnom trgu koji iznajmljuje za 1750 EUR. Iako mi je Jurčić za sada vrlo simpatičan ja bih ga pitao od kuda mu taj prostor.

šprajc je, pišuči o račanu, podijelio s javnosti jedan dio tog političara koji zavrijeđuje da se o njemu čuju i informiacije izvan uobičajenih, potrebne za slaganje mozaika. i nije mu odao počast nego je napisao sve što on je.. cjeloživotni političar bez dana radnog staža, inertan, ali iznimno inteligentan čovjek koji zna politički razmišljati i djelovati , iako nedovoljno odlučno. i taj isti političar koji ima svoju važnu ulogu na hrvatskoj političkoj sceni dugi niz godina, svakako zaslužje spomen pa i sada u teškim trenutcima, kada se bori za život

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *