Categories
Politika

Ivo Sanader aka. Pinokio

Ovaj vikend se na nepoznatoj lokaciji održala konvencija HDZove mladeži. O tome ste već mogli čitati u novinama i gledati na televiziji, no jedna izjava je završila samo u Novom Listu (sorry, samo za pretplatnike, no možete je pročitati u papirnatom izdanju od 11. veljače), a ona kaže:

Još 1989. godine kad smo s pokojnim predsjednikom Tuđmanom osnivali HDZ, znali smo prepoznati trenutak kad treba uhvatiti sudbinu, ili onaj Kairos iz grčke mitologije, za čuperak i ostvariti neovisnost i slobodu. Mladi u HDZ-u su uvijek vukli naprijed. U ratu su pokazali kako se brani domovina, obitelj i hrvatsko, rekao je Sanader.

Kao što sada svi znamo, Ivo Sanader je 1989. godine bio ozbiljno zauzet zarađivanjem milijuna austrijskih šilinga, pa je stoga malo nejasno kako je istovremeno poslovao u Innsbrucku i osnivao HDZ s pokojnim predsjednikom.

Misao dana:
No man has a good enough memory to make a successful liar.

7 replies on “Ivo Sanader aka. Pinokio”

Ma nemaš ti pojma, tajna je u dobroj organizaciji. ;)

Osim toga, nejasno je na koncu konca jel zarađivao milijune šilinga ili ne, jer uvid u poslovanje one dvije tvrtke ne daje baš takvu sliku. BTW kad je ono deadline za objašnjenje koliko vrijede satovi??? ;)

Konvencija se održavala u Gastro Globusu. Nakon što je izabaran novi predsjednik “Zna se” mladeži zapjevala je Vanna i mlađarija se divno zabavljala. Baš ih je bilo hercig za vidjeti. Istovremeno su se održavale dve svadbe, no policija koje je bio pun Velesajam nije puštala ni auto s mladencima, a kamoli ostatak povorke, na parkiralište restorana. Osim onih u mercedesima. Jer “oni su sigurno naši”.

swirl,
da sam zločest mogao bih dodati da su obje sanaderove firme završile u stečaju, da sam jakoooo zločest dodao bih i da je njegov partner optužen za neke žešće pronevjere (deseci milijuna šilinga) i da su svi oni skupa bili povezani s wolfgangom schusselom (ili kako se već piše)
tako da sanaderu pojam političke korupcije sasvim sigurno nije nepoznat

nesi,
ti si bila na svadbi ili na konveciji?

eh, deadline za satove je bio dan kada je bio otvoreno + 4 dana; u istoj prilici je bio obećao dati i račun iz verone

ma zaboravi to; teorije su slijedeće;

a) čovjek niti nema račun jer ih je dobio na poklon (pa ih je trebao prijaviti, a to nije učinio)
b) čovjek ima račun i kupio ih je fakat od novaca iz austrije (ali nema carinsku deklaraciju jer ih je prešvercao)

i moj favorit

c) satovi su lažnjaci i od srama sada ne smije reći da su kopije

ako je A onda je mito&korupcija, ako je B onda je carinski prekršaj, ako je C onda je…

Na svadbi. Znam neke koji su bili na konvenciji, ali ti su se došli besplatno napiti, a ne aktivno sudjelovati.

Žalimo što su ljudi (zbog prirode stvari) htjeli proizvodni projekt ostvariti u Šibeniku, u kojem “nema mjesta zbog turističke orjentacije”, umjesto u Zagrebu, u novoj industrijskoj zoni:

“Pjati ili kajići, pitanje je sad”
http://tinyurl.com/yun8nj
http://www.bankamagazine.hr/Members/zorislav/blog/archive/2007/02/12/pjati-ili-kajici-pitanje-je-sad

Sjetim se kako je jednom bila rasprava da bi ministarstvo poljoprivrede trebalo u Osijek, Ministarstvo pomorstva u Šibenim ili Split… Da li bi i za njih tamo “bilo mjesta”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *