Categories
Priroda i društvo

Jadranka Cigelj smijenjena

Ima li inteligentnog života na Markovom trgu? Ovo je izvadak iz današnjeg GONGovog priopćenja: Iako pozdravljamo smjenu Jadranke Cigelj, zabrinjava nas što ona nije smijenjena zbog razloga navedenih u našem Otvorenom pismu, već stoga što je Vlada pogrešno interpretirala naš „SOA“ upitnik, koji nije dijelila i slala Jadranka Cigelj, već smo ga osmislili mi, temeljem pitanja koja su agenti postavljali provjeravajući članove Savjeta.

2 replies on “Jadranka Cigelj smijenjena”

NGO nisu napravile nista narocito za edukaciju glasaca o osnovoj abecedi demokracije.Oduvijek u sluzbi neke stranke ili politicara, jos se nisu sjetile zatraziti da se stranke odreknu neustavnog nadredjenog polozaja u sistemu.Time su nedvojbeno stale na isplativiju stranu stranaka, nego glasaca ili kako one to demagoski vole prodati muda pod bubrege, interes civilnog drustva…I uporno sute o institutima zastupnickih imuniteta, povlastenih mirovina, samooljnog povecavanja placa i zajednickog konsenzusa da si dodjele bozicnice od 60.000 kuna po glavi zastupnika u odnosu na 100 kuna koliko je izborio HSU. Ne treba bolji pokazatelj…Udobno zavaljane u svoju poziciju neodgovornosti i nerada, malo su se sad strecnule kad ih je netko nesto pitao. Umjesto da one daleko ozbiljnije, argumentiranije i po svojoj navodnoj namjeni, priupitaju i iniciraju promjenu krive percepcije glasaca prema stranakama, visestranacju, demokraciji i odgovornosti politicara.Problem je sto bi time valjda same sjekle granu na kojoj sjede ( i dotok $ koje im ponekad dospiju od sponzora).

Nastavak….
Porast razine korupcije, i svih ostalih negativnih parametara u drustvu, dijelimo svi. I glasaci i politicari. Ali jednako tako i NGO ! One i vise od ostalih! Pa stoga one od njih koje si umisljaju da se time dobro bave, ocito se time bave lose.Kao uostalom i svime drugime, ako si utvaraju da misle nesto uciniti za to drustvo.Dakle radi se o drecanju oko nekakvog uzemiranja spram njihovog neupitnog elitnog statusa neshvacenih mislioca i teoreticara. Koji u praksi nemaju apsolutno nikakve rezultate.Jednostavno brane svoje male foteljice, poslice i placice. Mali demagoski crvici ispod staklenog zvona, u sukobu sa jednom isto tako umisljenom osobom koja se nasla ozbiljno pogodjenom jalovim i promasenim priopcenjima iz njihovih otudjenih sobica i kancelarija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *