Categories
Priroda i društvo

Par brzih i kratkih

Da li ste jučer gledali Otvoreno, naime tamo je Ratko Maček poprilično neuvjerljivo u najboljoj maniri HDZa devedesetih pokušao shvatiti što je to pokretna imovina (za one malo mlađe, nakon što je Ankica Lepej otkrila kako Franjo Tuđman nije bio baš iskren oko iznosa svoje ušteđevine, ustavni je sudac izjavio kako novac nije imovina pa stoga nije bilo ni nikakve obveze prijavljivanja).

Ratko nam se tako zapitao da li i estetske operacije spadaju u pokretnu imovinu, a spomenute su i Gucci torbe, remenje i koješta (uglavnom oporbenih političarki). Meni je u stvari nevjerojatno da nitko nije postavio slijedeća pitanja:

  1. Ako je premijer pronašao za shodno prijaviti svoju biblioteku, kako to da se nije sjetio kolekcije satova? (koliko li vrijedi ta biblioteka da mi je samo znati)
  2. Ako imate kolekciju satova vrijednosti 150.000EUR, ne smatrate li to dovoljno značajnom imovinom da je uvrstite u dokument koji je indikativnog imena “Imovinska kartica”?
  3. Kako je moguće da cijela vlada, koja je valjda naše best@brigthest, naše biserje, naše intelektualno zlato, naša karta za izlaz, naše svjetlo na kraju tunela, naši vodiči kroz ovu tminu, naši spasitelji i oni koji su pokrenuli hrvatsku – e, kako to da nitko od njih (osim čini mi se Biškupića) nisu uspjeli ispuniti taj toliko kompleksan formular?

Jučer ujutro sam napisao moju primjedbu kako su neki od premijerovih satova proizvedeni u posljednjih nekoliko godina, i ako ste dobro slušali Maček je rekao kako nijedan sat nije kupljen u posljednjih nekoliko godina (Maček očigledno prije emisije nije pogledao današnje novine), no zbog nespretnog i poluotkrivajućeg pitanja Mislava Bage ovaj se snašao i izvrnuo priču (sve u 30 sekundi, to bi trebalo malo detaljnije proanalizirati).

I kada smo već kod novina, samo da spomenem da se jučer dogodila zanimljiva situacija s online verzijom Jutarnjeg, o čemu je još tijekom noći pisao Zombix. Slučajnost, autocenzura, urednička intervencija, nervozni telefonski pozivi usred noći? Ako netko zna to je valjda Ratko.

O Sunčanom Hvaru nema novosti, osim informacija s jučerašnje sjednice vlade, a čini se da je pao i neki interview u Globusu s predstavnikom Orcoa. Kao što rekoh, moja simulacija kaže kako najmanje 11% malih dioničara mora dokapitalizirati Sunčani Hvar (s nekih 10mil kuna) kako Orco ne bi već u ovom krugu postao većinski vlasnik. Ali da će Orco postati većinski vlasnik to je i dalje jasno kao što je i jasno da će sunce sutra ujutro izići. Eh, da od ugovora ni U.

Misao dana:
Those are my principles, and if you don’t like them… well, I have others.

5 replies on “Par brzih i kratkih”

osobno mislim da je ova “afera” sa satovima, bundama, torbicama, knjigama, umjetninama i svom ostalom imovinom, nekretninama, pokretninama, ovim i onim jos jedna u nizu besmislica kojima nas bombardiraju s dalekovidnice, pisanih i digitalnih medija.

IMHO, imovinska kartica je sprdacina. dobro je rekao covjek iz TI, treba uvesti poreznu karticu koja je puno jasnija i po kojoj bi se moglo puno vise toga provjeriti.

krajnja linija je ta da sva ta birokracija oko imovine nema nikakva smisla – jer, po tome nasi politicari nemaju nista, jer eto, nije nista na njima. uzivanje nekog materijalnog dobra je puno jaca kategorija.

jedan od takvih sam i ja – ne zivim u iznajmljenom stanu, ne vozim rent-a-car, a nisam niti kod roditelja niti imam svoj auto, premda ga svakodnevno koristim – i ga koristim samo ja. jednostavno, recena imovina nije na moje ime.

to sto je netko prijavio/nije prijavio imovinu ide samo na dusu karaktera onih koji nas, toboze, vode prema nekakvim strateskim ciljevima. za mjesec dana ce ionako biti neki novi slucaj “premijerovih teniskih reketa” ili “Cacicevih ploca za sah od ebanovine”, i ovog se vise nitko nece sjecati.

Nije li ono još uvijek premijer vlasnik renaulta18,iz 1987 godine??? Ako nije mogao tada kupiti bolji automobil,tko smo mi da osuđujemo njegovu strast za satovima???Čovjek je smatrao boljom investicijom sat umjesto automobila…I tko je kriv nama jalnim malim ljudima što nismo i mi kupovali satove,umjesto što smo trošili nemilice lovu na luksuz,kupujući tamo neke svinjske polovice,i jaja na rate preko sindikata…pozdravljam…

Mrak

Mene pak u vezi satova zanima samo:
Posjeduje li sanader carinsku deklaraciju i potvrdu da je paltio carine prilikom unoska satova u RH.
Ako ne Carina mu mora satove zapljeniti, ocariniti i naplatiti kaznu.

Koliko sam uspio saznati nije se mijenjala samo online verzija nego i tiskana verzija tj. online redakcija je samo prepisala…

To je zanimljivo – Vlada trazi rupe u zakonu i ismijava zakon, svi se ministri smijulje dok se Antun Palaric izmotava – kao, dobro smo im smjestili. Taj pristup nije ugodno gledati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *