Categories
Priroda i društvo

Dobro jutro Hrvatska

Ponekad sve što je potrebno da se nađeš u drugoj državi je da se probudiš:

  • Matija Babić dao si je truda i napisao povijest Indexa, priča ima sve elemente rock opere, imamo heroja koji izlazi iz siromašne obitelji, kreira uspješni koncept ali po putu do uspjeha zabrazdi u svijetu nemorala, alkohola i cigareta – gotovo nikada shvaćen u ljubavi, povremeno u depresiji, povremeno u deliriju, protkan dobrim i lošim odlukama, okružen dobrim i lošim ljudima da bi se sve u posljednjih nekoliko mjeseci stabiliziralo u uspjehu kojeg Index danas stabilizira. Index, sretan ti rođendan (usput, kad ste već tamo, posjetite i njegovu najnoviju kolumnu/post).
  • Oli Rehn je izjavio kako bi proglašenje ZERPa bilo suprotno odluci koju su potpisali Italija, Slovenija i Hrvatska u 2004. Podsjećam da je ta odluka (kako kaže Oli) donesena 2004 godine, dakle neposredno prije izbora i po tome je slična parafiranom sporazumu između Drnovšeka i Račana. Dr. Ivo Sanader je naravno sve odlučno demantirao (vidi youtube uradak) i sada slijedi rasplet. Ovu priču sam saznao još u subotu i bilo je pitanje kada će okinuti vijesti i trudim se saznati o tome malo više.
  • Dnevnik.hr objavio je svoju priču o tome kako je Branimir ljubičica Rončević ipak znao što hrvatski vojnici rade u Afganistanu, a to nije niti slično “branju ljubičica”. Hrvatski vojnici su sada na redosljedu za premještaj u sjeverni dio Afganistana. Dodatni element je to što je demantirao predsjednika Mesića (nešto što Stipe ne voli :). Konflikt, čini se, slijedi.

Misao dana:
Sometimes I lie awake at night, and ask, ‘Where have I gone wrong?’ Then a voice says to me, ‘This is going to take more than one night.’

4 replies on “Dobro jutro Hrvatska”

Čitala sam Matijinu priču jučer – zanimljivo je to opisao. Btw. index mi je dugo vremena bio najdraži portal. Danas sam cijeli dan online (na poslu) pa onda čitam sve portale, svaku kratku pauzu neki drugi.

Mrak

Hrvatska sa Italijom i Slovenijom 2004. nije potpisala
odluku nego SPORAZUM o kojem je naše MVP izdalo priopćenje ali nikada nije objavljen. I drugo, 2004. nije bilo izbora pa taj sporazum nema veze sa izborima ali ima veze sa tadašnjom odlukom EU o proglašenju Hrvatske kandidatom za članstvo u EU. Dakle Sanader je tu odluku “dobio” prodajući ZERP.A u Saboru je dva puta lagao da sporazuma nema.

Mrak

Još i ovo
Ako se Oli Rehn zabunio hoće li Sanader tražiti ISPRAVAK ili ISPRIKU?
Mislim da je dragi Oli izado Sanadera jer nije znao da je sporazum u Hrvatskoj DRŽAVNA TAJNA.
Usput, ni mi u Saboru ne možemo dobiti taj postojeći-nepostojeći sporazum.
A što je Oli na sjednici Nacionalnog odbora rekao Račanu u vezi toga? Dali je i njemu sugerirao da SDP iz saborske procedure povuće prijedlog za proglašenje EKP-a? (epikontinentalni pojas). I zašto Račan ne potvrdi izjave Sanadera da se Oli zabunio. Ili neka javno kaže što je njemu rekao.Obojica opet skrivaju istinu.

ha ha. moram priznati da me babiceva prica nasmijala. jos samo da je dodao kako je i nju napisao zbog i unatoc… ali neka, puk pusi sto pusiti zeli.

ipak, vlast.net-u slava. bjese to lijepo i dobro provedeno vrijeme. a index kakav je danas… radije no comment.
ili , mozda, sto bi reko nas dragi arsenyev – “Slom, slom slijedi svima koji u starosti neće moći izić među ljude bez srama.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *